Financiele keuzes maken was nog nooit zo makkelijk

04 december 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Bij de adviessoftware Findesk van Topicus is nu een nieuwe mogelijkheid beschikbaar: Findesk Inzichten. Met deze uitbreiding is het mogelijk als adviseur uw klanten proactief verder te helpen met het maken van financiële keuzes voor de toekomst.

De adviessoftware Findesk wordt gemaakt door de financiële unit van Topicus. Het online platform wordt door ruim 3500 professionals gebruikt om consumenten een goed financieel advies te geven. In de oude situatie echter was de klus klaar en de kous af, zodra dit advies gegeven was. Met deze nieuwe uitbreiding kan er verder worden gekeken en de reeds ingevulde informatie worden ingezet om meer waarde voor de consument en de adviseur te creëren.

Topicus - Findesk

Hoe werkt het?

De software is goed te gebruiken op voor de klant financiële kruispunten. Bijvoorbeeld tien jaar voor de pensioenleeftijd wordt bij het afsluiten van een hypotheek het pensioeninkomen mee getoetst. Voor adviseurs is het dus van belang om vóór dit moment contact met de klant op te nemen. Zo kan de klant nog op tijd verhuizen, verbouwen of oversluiten, mocht hij dit wensen.

Een ander moment is het einde van de rentevaste periode. Dit is het perfecte moment om weer contact op te nemen met de klant. Zo is het eenvoudig klanten bij te staan in hun keuzes en te aan de laagst mogelijke maandlasten te helpen.