Gemalto heeft technologie voor veilig contactloos betalen

02 december 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Gemalto heeft een technologie ontwikkeld die voldoet aan de hoge eisen die financiële instellingen stellen aan het digitaliseren van creditcardgegevens en transacties vanaf mobiele apparaten. Dat maakte digitale beveiligingsspecialist Gemalto bekend. SafeNet Luna EFT komt tegemoet aan de hoge beveiligingsnormen voor cloudgebaseerde ‘tokenization’. Daarmee biedt deze Payment HSM optimale bescherming voor de verwerking van betalingstransacties en digitalisering van creditcardgegevens.     

Eisen veilig contactloos betalen

SafeNet Luna Electronic Funds Transfer (EFT), de Payment Hardware Security Module (HSM) van Gemalto biedt ondersteuning voor de nieuwe standaarden voor veilige contactloze betalingen met mobiele telefoons. Deze technologie voldoet onder meer geheel aan de eisen die ook financiële ondernemingen als Visa en Mastercard stellen aan de veiligheid van contactloos betalen met mobiele telefoons. Banken, creditcardmaatschappijen en aanbieders van betalingsdiensten hebben nieuwe softwarestandaarden bepaald voor het digitaliseren van creditcardgegevens en het waarborgen van veilige transacties vanaf mobile devices. Financiële ondernemingen kunnen SafeNet Luna EFT, de Payment HSM van Gemalto inzetten om klanten contactloze betalingsmogelijkheden te bieden, die volledig voldoen aan de nieuwe standaarden.

Gemalto - Mobile technology

Essentiele rol voor veiligheid

Door het volledige cryptografische proces te beheren speelt de Payment HSM van Gemalto een sleutelrol in het beschermen van betalingsgegevens. Registratie, aanlevering en tokenization van creditcardgegevens en transacties is hierdoor goed beveiligd. “De ontwikkelingen rondom mobiele en contactloze betalingen gaan razend snel. Natuurlijk willen bedrijven mee in deze trend, maar het is belangrijk om de essentiële rol die beveiliging speelt niet uit het oog te verliezen. Banken en dienstverleners die cloud-gebaseerde betalingen willen aanbieden, kunnen niet om een Payment HSM heen. Onze SafeNet Luna EFT Payment HSM is gecertificeerd voor de levering van de specifieke functionaliteit die nodig is om aan de standaarden te voldoen”, aldus Dirk Geeraets, identity and data protection expert bij Gemalto.

Problemen voorkomen

Ook James Wester, Research Director bij IDC Financial Insights ziet de voordelen. “Het gemak van mobiele betalingen wordt steeds duidelijker voor consumenten naarmate er meer producten op de markt verschijnen. Eerdere strategieën voor het integreren van credit cards met mobiele apparaten leverden problemen op voor creditcardbedrijven, handelaars en aanbieders van betalingsdiensten. Veel van deze problemen kunnen worden voorkomen door betalingsgegevens in de cloud op te slaan met behulp van Host Card Emulation (HCE). Dankzij de combinatie van HCE met tokenization kunnen alle partijen erop vertrouwen dat mobiele betalingen niet alleen een gebruiksvriendelijke oplossing vormen, maar ook een veiligere elektronische betaalmethode”, aldus Wester.