Apple in gesprek met VS banken over betaaldienst

17 november 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Wall Street Journal meldt dat Apple in gesprek is met meerdere Amerikaanse banken over zijn mobiele betaaldienst Apple Pay. Apple wil Apple Pay uitbreiden met een nieuwe betaaldienst die het mogelijk maakt om via de mobiele telefoon direct geld over te maken aan andere consumenten. 

Onlangs heeft Amerikaanse krant Wall Street Journal bekendgemaakt dat Apple met een aantal Amerikaanse banken in gesprek is gegaan over het lanceren van een nieuwe betaaldienst, binnen het bestaande Apple Pay. Het zou gaan over de banken J.P. Morgan Chase, Capital One, Wells Fargo en U.S. Bancorp, meldt de zakenkrant op basis van gesprekken met ingewijden. 

Apple Wallet

Peer to peer

De nieuwe betaaldienst van de fabrikant zal consumenten in staat stellen om direct digitaal geldtransacties naar elkaar uit te voeren via de mobiele telefoon. De functionaliteit wordt waarschijnlijk toegevoegd aan Apple Pay, de digitale wallet van Apple, en richt zich op peer-to-peer betalingen zoals het opdelen van een restaurantrekening of het terugbetalen van een vriend of familielid. 

De details van de gesprekken zijn verder onbekend, en of er al afspraken zijn gemaakt blijft ook onduidelijk, evenals de manier waarop de dienst zal worden geïmplementeerd en of uitrol naar Europa op de planning staat – mocht de betaaldienst succesvol worden omarmt en gerealiseerd worden in de VS.