Amir Arooni benoemd tot CIO van NN Group

27 oktober 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Per 1 januari 2016 volgt Amir Arooni Bruce Hodges op als de nieuwe CIO van Nationale Nederlanden Group (NN Group). Arooni is afkomstig van ING waar hij ruim 15 jaar verschillende Director/CIO functies bekleedde. NN Group is nog voor ruim 25% in handen van ING, die het verzekeringsconcern in delen naar de beurs brengt.

Amir Arooni werkte de afgelopen ruim 15 jaar voor ING. In zijn huidige functie is hij CIO voor de divisie ‘Global Digital Channels & Payments’. In deze functie is hij onder meer verantwoordelijk voor technologieontwikkeling, onderhoud van de Internet & mobile solutions van de bank, evenals aanverwante functies als betaaldiensten, veiligheid en CRM. Hiervoor was hij vijf jaar lang CIO van het Delivery Center Channels en daarvoor bijna negen jaar als onder meer Director/CIO voor Delivery Management Finance, Marketing & Sales.

Amir Arooni

Voor zijn tijd bij ING werkte Arooni onder meer als Program Manager voor Capgemini en Sun Micro Systems, en daarvoor voor TPG. Hij begon zijn carrière bij KPN in 1991. Arooni is in het bezit van verschillende mastertitels onder andere op het gebied van leiderschap, management (MBA), consulting en strategy, finance en IT.

NN Group
Onlangs is bekendgemaakt dat Amir Arooni per 1 januari de overstap zal maken van ING naar verzekeringsconcern Nationale Nederlanden Group (NN Group). ING is nu nog voor ruim 25% eigenaar van NN Group, maar is bezig zijn aandelen in een aantal fases naar de beurs te brengen. Arooni zal bij NN Group Bruce Hodges opvolgen als de nieuwe Chief Information Officer (CIO). In deze functie zal Arooni zijn ervaring met het ontwikkelen van internetoplossingen, portalen en mobiele applicaties voor eindgebruikers inzetten voor het verzekeringsconcern, en zich bezighouden met het verder digitaliseren van de bedrijfsprocessen.