Stop de Banken boos op ABN AMRO en blij met ING

11 juni 2012 Banken.nl 1 min. leestijd

Stichting Stop de Banken heeft onlangs gesprekken gevoerd met ABN AMRO en ING. Na de gesprekken was de uitkomst duidelijk: de stichting is boos op de ABN AMRO en blij met de ING.

Gesprek met ABN AMRO
Stop de Banken in een persbericht: "Het gesprek met ABN AMRO verliep uiterst moeizaam en gaf geen enkel perspectief tot een mogelijke oplossing van het probleem van de opslagen op de Euribor hypotheken van hun klanten. ABN AMRO denkt in hun recht te staan en was nagenoeg ongevoelig voor onze argumenten".

Volgens Lex Makkinje, Secretaris van stichting Stop de Banken, is de bank alleen maar uit op geld: ‘ABN AMRO wil maar één ding en dat is over de rug van mij als cliënt snel geld verdienen. Men was niet gevoelig voor ons aanbod om gezamenlijk tot arbitrage of iets dergelijks te komen. Kennelijk gaat men ervan uit dat wij maar een kleine groep vertegenwoordigen en dat de rest zo maar akkoord zal gaan. Een grove misvatting, gezien onze groei. Ik ben hevig teleurgesteld in mijn bank en dit ad-hoc beleid en dat heb ik hen verteld. We gaan met ABN AMRO nu maar het juridische gevecht aan op alle fronten, daar zIjn we tenslotte voor opgericht en inmiddels ook prima voor ingericht’.
 
Gesprek met ING
‘ING stelt zich veel constructiever op’, aldus Coen Aarts, voorzitter van stichting Stop de Banken en klant van ING. Men wilde luisteren en we blijven nu met elkaar in gesprek om tot een te komen. ING wil de mogelijke vervolgstap eerst zelf met hun clienten communiceren en dat gunnen we hen met deze opstellling van harte’, aldus Aarts: ‘Wij brengen over ING voorlopig niets meer naar buiten totdat we het over de volgende stap eens zijn en ING groen licht geeft. Uiteraard houden we onze donateurs wel op de hoogte’.

Over de stichting Stop de Banken
De stichting Stop de Banken is een initiatief van particulieren voor particulieren, en is een stichting zonder enig winstoogmerk. Doel van de stichting is om de ‘illegale’ opslagen op hypotheken te bestrijden.