Arthur D. Little: markt voor M-betalingen groeit

22 augustus 2010 Banken.nl 1 min. leestijd

De tijd is rijp voor dienstverleners om de markt voor Mobile-betalingen (M-betalingen) te betreden. Dat blijkt uit recent onderzoek van het internationale strategy consulting kantoor Arthur D. Little. Vooral de BRIC landen, Brazilië, Rusland, India en China, bieden veel kansen voor groei. Slechts 32 miljoen mensen in BRIC landen maken momenteel gebruik van mobiele financiële diensten, maar het adviesbureau schat dat dit aantal zal oplopen naar 290 miljoen gebruikers in 2015.

Volgens het rapport ‘M-Payments in M-BRIC’ is er op dit moment sprake van een forse stijging in de mobiele financiële dienstverlening. Weliswaar heeft een op de twee mensen in BRIC landen een mobieltje, maar 70 procent heeft geen toegang tot de banksector. 

Over Arthur D. Little
Arthur D. Little is een internationaal strategisch adviesbureau actief aan de top van de markt, met een focus op technologie-intensieve industrieën zoals telecommunicatie, energie, chemie en life science. Arthur D. Little heeft wereldwijd 30 kantoren - het kantoor in Nederland (Amsterdam) heeft circa 35 adviseurs in dienst.