Investeringsmaatschappij LRM doorgelicht door ADL

14 februari 2011 Banken.nl 1 min. leestijd

Arthur D. Little heeft in opdracht van de Belgische regering het Limburgse investeringsmaatschappij LRM doorgelicht. Het strategy consulting bureau concludeert in haar rapport dat het bedrijf uitstekend presteert. Op basis van de bevindingen van het rapport hebben Limburg en Vlaanderen besloten om de samenwerking met LRM te verlengen.

LRM ondersteunt bedrijven in Limburg en Vlaanderen met risicokapitaal en infrastructuur en coördineert het Limburgs acquisitiebeleid met betrekking tot het aantrekken van buitenlandse investeerders. Volges de consultants heeft de investeringsmaatschappij zich binnen de kortste keren ontwikkeld tot een uitermate professionele en betrouwbare financier én ook ondernemer die meedenkt met zijn steakholders en de bedrijven waarin het investeert.

SWOT analyse

Arthur D. Little heeft op basis van een SWOT-analyse (sterktes, zwaktes, kansen, bedreigingen) ook een aantal aanbevelingen voorgesteld. Zo moet LRM zijn gezonde financiële basis behouden, zijn uitstekende medewerkers aan zich binden, via allianties zijn blik op de wereld verruimen en vooral investeren in cleantech en energie.

Lange-termijn toekomst van LRM wordt veiliggesteld

Belgische Minister Lieten, Viceminister-president van de Vlaamse Regering,  gaat in de komende weken de Vlaamse regering voorstellen om de samenwerkingsovereenkomst met LRM te actualiseren. Doel wordt om de lange-termijn toekomst van LRM veilig te stellen – het mandaat van de maatschappij loopt formeel af in 2018.