CEO Tom Kliphuis vertrekt bij Nationale-Nederlanden

18 maart 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Tom Kliphuis, CEO van Nationale-Nederlanden en van ING Insurance Benelux, vertrekt per 1 april 2013. Zijn vertrek houdt verband met de herstructureringsoperatie van Nationale-Nederlanden en de wijzigen in het bestuur van  bedrijfsonderdeel Insurance / Investment Management Europe.

Aparte rapportagelijnen Nationale-Nederlanden en internationale verzekeringstak
De verantwoordelijkheden voor België en Luxemburg worden vanaf dat moment overgenomen door David Knibbe, CEO ING Verzekeren Centraal en Rest van Europa. De verschillende business units van Nationale-Nederlanden gaan direct rapporteren aan Lard Friese, lid van de Management Board Eurasia en verantwoordelijk voor de Europese Verzekeringsactiviteiten. Hij begeleidt het verzekeringsbedrijf verder in de herstructureringsoperatie, die in november vorig jaar is aangekondigd.

Tom Kliphuis
“De laatste fase van de herstructureringsoperatie van Nationale-Nederlanden breekt aan en bij ingrijpende veranderingen is het in het belang van een bedrijf dat structuur en governance naar de toekomst toe helder en transparant zijn. Na 25 jaar heb ik dit moment aangegrepen om een besluit over mijn eigen toekomst te nemen.“

Tom Kliphuis werkt sinds 1988 bij ING, waar hij internationaal meerdere directie posities heeft bekleed. Sinds 2000 is hij CEO van ING Afore Mexico, ING Chili en ING Insurance Centraal en Rest van Europa geweest. Zijn huidige rol als CEO van Nationale-Nederlanden en CEO van Insurance Benelux vervult hij sinds 1 januari 2011.