CEO Mt Gox beschuldigd van diefstal 2,7 miljoen

15 september 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Mark Karpeles, CEO van het failliete bitcoinwisselkantoor Mt. Gox, is in Japan aangeklaagd voor het verduisteren van 321 miljoen yen - $2,7 miljoen. Volgens persbureau Reuters zou hij met het weggesluisde geld onder andere een duur op maat gemaakt bed en rechten voor software development hebben gekocht.

Vorige maand is Mark Karpeles gearresteerd. Karpeles, de voormalige CEO van bitcoinwisselkantoor Mt. Gox, wordt in verband gebracht met het verdwijnen van honderden miljoenen dollar aan bitcoins. Door het verdwijnen van dit geld ging het platform in 2014 failliet.

Mark Karpeles - MT Gox

$2,7 miljoen
Volgend op zijn arrestatie is Karpeles in Japan formeel aangeklaagd voor het verduisteren van een hoeveelheid bitcoins ter waarde van 321 miljoen yen – ongeveer $2,66 miljoen. Hij zou bitcoins van klanten hebben overgeheveld naar andere rekeningnummers dan waar ze naartoe moesten. Naar verluid zou hij het gestolen geld hebben uitgegeven aan een speciaal voor hem gemaakt bed en het kopen van de rechten voor computer softwareontwikkeling.

Dit bedrag waar hij voor wordt aangeklaagd is nog maar een fractie van het totaal verdwenen aantal bitcoins. Karpeles ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het overhevelen en laten verdwijnen van bitcoins. Hij geeft hackers de schuld van het failliet gaan van Mt. Gox en het verdwijnen van bitcoins van klanten.