Startup Monyq trekt drie ton financiering aan

11 september 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Startup Monyq heeft €300.000 aan financiering opgehaald. Het kapitaal is afkomstig van business angel Minerva, het management zelf en Keadyn, de lead investor. Monyq gaat het geld inzetten om zijn productlancering voor later in 2015 voor te bereiden.

Monyq is in september 2013 opgericht door Igor Kluin, Marc van Putten en Tjebbe van Dijk. De startup wilt consumenten helpen met het op orde brengen voor hun financiën, en zet zich daarbij af tegen de traditionele financiële sector. “Onze droom is om banken buiten spel te zetten; en verder te gaan dan bankieren”, stelt CEO Igor Kluin, die het bedrijf nu samen runt met CFO Marc van Putten – voormalig accountant bij Deloitte en KPMG. Zij brengen Monyq naar buiten als een dienst ‘die consumenten moet wapenen tegen de financiële industrie’.

MONYQ

Vanaf zijn oprichting levert Monyq aan klanten de mogelijkheid om gratis een financieel archief bij te houden. Door foto’s te maken van belangrijke stukken, en deze op te slaan in zogenaamde ‘schoenendozen’ kunnen consumenten digitaal bij blijven met hun financiële huishouding. Later dit jaar worden er betaalde extra’s toegevoegd aan de gratis dienst, bijvoorbeeld een toevoeging specifiek gericht op ZZP-ers die het eenvoudiger maakt om financiële informatie te versturen naar de boekhouder.

Slimme betaalpas
Daarnaast is Monyq bezig met het ontwikkelen en testen van een ‘slimme’ betaalpas voor zijn klanten. Consumenten kunnen hun geld in verschillende budgetten verdelen en daar categoriecodes aan toekennen. Door met een bepaalde categoriecode af te rekenen bij een pinautomaat, wordt er geld van dit budget afgeschreven en krijgen klanten een melding wanneer hun budget dreigt op te raken.

Drie ton
Monyq maakt eerder deze maand bekend dat het €300.000 aan kapitaal heeft opgehaald bij investeerders Minerva en Keadyn. Ook het Monyq-management zelf – Kluin en Van Putten – hebben bijgedragen aan het bedrag. Deze drie ton komt bovenop de al eerder aangetrokken €100.000 euro, en is bedoeld voor de verder ontwikkeling van het platform. Kluin: “De financiering stelt Monyq in staat om zich verder voor te bereiden en onze producten te ontwikkelen voor de marktgang later dit jaar. Live gaan is onze belangrijkste focus op het moment en dit kapitaal helpt ons om dat doel te bereiken.”