Virgin Money opent filiaal met vliegtuiginterieur

13 augustus 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

De zesde Virgin Money ‘lounge’, gesitueerd aan de Haymarket in Londen, heeft een benedenverdieping die is ingericht als de binnenkant van een vliegtuig, inclusief cockpit waar kinderen interactieve games kunnen spelen. Met zijn luxe lounges probeert Virgin Money zich te onderscheiden van andere Britse banken.

In het bezit zijn van een vliegmaatschappij is niet genoeg gebleken voor Richard Branson van de wereldwijde Virgin Group. Virgin bestaat uit een groot aantal merken (+25), waaronder reisorganisaties zoals Virgin Cruises en Virgin Holidays, media en entertainment bedrijven zoals Virgin Radio en Virgin Experience Days, en ook het bankbedrijf Virgin Money. Virgin Money is actief in Australië, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk en is opgericht in 1995.

Virgin Money Lounges
Virgin Money bedient zijn klanten niet vanuit normale bankfilialen, maar vanuit luxe ‘lounges’, zoals zij ze zelf noemen. In een Virgin lounge worden klanten voorzien van gratis versnaperingen en drankjes, kunnen zijn gebruikmaken van iPads, gratis wi-fi, dagbladen en zelfs televisies. Jayne-Anne Gadhia, chief executive bij Virgin Money vertelt: “Onze Lounges zijn een perfect voorbeeld van hoe wij verschillen van andere Britse banken, en van hoe betrokken wij zijn bij het leveren van een uniek en uitstekende service aan onze klanten.”

Virgin Money

Vliegtuiginterieur
De nieuwste Lounge van Virgin, die te vinden is op Londense toplocatie Haymarket, gaat nog een stapje verder. Op de verdieping waar klanten binnen komen, kunnen zij TV kijken, bankinformatie raadplegen op grote interactieve touchscreens, of relaxen met het uitzicht op een virtueel aquarium, compleet met een virtuele Richard Branson in duikpak. Maar de echte luxe is beneden te vinden. Het interieur van de benedenverdieping is geheel ingericht als de binnen kant van een vliegtuig, compleet met vliegtuigstoelen, bagageruimtes boven de stoelen, en vloerverlichting. Ook is er een cockpit, die bedoeld is als speelruimte voor kinderen, en is uitgerust met een verzameling van traditionele en interactieve games en een vliegtuigsimulator.

Gadhia: “De nieuwe Lounge aan de Haymarket verlegt de grenzen van bankieren nog verder. Waar kan je anders naartoe gaan om bij te praten met vrienden onder het genot van een kopje thee, terwijl je in het interieur van een vliegtuig zit?”