Londense banken betalen hoogste salaris stages

06 augustus 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Stagiairs bij Londense banken verdienen veelal hogere salarissen dan stagiairs bij Facebook en Google. Dat blijkt uit stage-salarisinformatie van carrièreplatform Glassdoor. UBS en Bank of America betalen hun stagiairs het best – respectievelijk £3.540 en £3.417 per maand.

Bij het zoeken van een stage is een van de overwegingen de hoogte van de stagevergoeding. Voor deze zomer heeft financieel carrièreplatform eFinancialCareers de hoogste stagesalarissen in Londen voor stages in de financiële en technologische sector op een rij gezet, aan de hand van data van ‘carrièrecommunity’ Glassdoor.

Stagemaandsalarissen in Londen

Bankstagiairs verdienen het meest
Banken in Londen betalen hun stagiairs het grootste bedrag per maand. Bovenaan de lijst staan UBS met een maandelijkse vergoeding van £3.540, gevolgd door Bank of America met £3.417 en Credit Suisse met £3.376 per maand. De top 5 wordt afgesloten door Barclays en Citi die beiden circa £3.200 per maand betalen aan een stagiair.

Op de zesde plek volgt Facebook met een maandsalaris van £3.117 en Google staat pas op de twaalfde plek in de lijst met een maandelijkse vergoeding van £2.116 – ruim £1.000 minder dan Facebook en £1.400 minder dan UBS. Technologische stages zijn dus niet de bestbetaalde stages, maar ook in de bankensector zijn er stages die veel minder goed vergoed worden. RBC, Commerzbank en HSBC betalen alle drie minder dan £2.000 per maand en Unicredit stagiairs pakken £1.500 per maand. De Bank of England betaalt het laagste salaris - £1.210 per maand - bijna drie keer minder dan UBS.