Nationale-Nederlanden lanceert Pensioenistedoen.nl

30 juli 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nationale-Nederlanden heeft Pensioenistedoen.nl gelanceerd. Een online platform met verhalen, video’s en inhoudelijke artikelen over pensioen. Via het platform, dat zich richt op vrouwen, kan ingeschreven worden voor activiteiten die Nationale-Nederlanden dit najaar organiseert en is het mogelijk vragen te stellen over pensioen. 

Afgelopen jaar organiseerde Nationale-Nederlanden verschillende evenementen waarbij vrouwen in diverse workshops met hun ‘financiële later’ aan de slag gingen. De campagne krijgt dit jaar een vervolg met bijeenkomsten, artikelen en advertenties in verschillende lifestyle magazines. Een belangrijk onderdeel van de campagne is de website www.pensioenistedoen.nl waarmee Nationale-Nederlanden vrouwen online inspireert met hun financiële later aan de slag te gaan. De inhoud is gericht op de ‘life events’ waar vooral vrouwen mee te maken krijgen en die invloed hebben op hun pensioenopbouw. Op de website legt een vrouwelijke expert bijvoorbeeld uit waar vrouwen speciaal aan moeten denken tijdens een sollicitatiegesprek. Verder is er informatie over wat partners voor elkaar kunnen regelen als het om pensioen gaat. Evenementen worden via pensioenistedoen.nl aangekondigd en geïnteresseerden kunnen zich vervolgens direct via de website inschrijven. Verder worden ze aangemoedigd hun pensioenvragen te stellen.

Pensioen is te doen

Andere initiatieven

Naast www.pensioenistedoen.nl heeft Nationale-Nederlanden eerder de Pensioen Ophelder Service en de app Mijn Pensioencoach gelanceerd en werkt het actief mee aan initiatieven richting verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld door gastlessen te geven op basisscholen tijdens de Week van het Geld. Maar ook in de vorm van workshops voor vrouwen in samenwerking met het ministerie van Onderwijs en de Gemeente Rotterdam, met als doel vrouwen financieel onafhankelijker te maken.