FinTech bedrijf Square doet aanvraag beursnotering

28 juli 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Square, de producent van betaalkaartlezers voor iPhones en iPads, heeft volgens The Wall Street Journal een beursnotering aangevraagd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De waarde van het bedrijf werd in 2014 geschat op $6 miljard.

Square is een Amerikaans bedrijf dat kaartlezers levert aan bedrijven, waarmee zij pin- en creditcardbetalingen kunnen ontvangen via hun Apple tablet of smartphone. De kaartlezer wordt ingeplugd in het mobiele apparaat waardoor ondernemers als foodtrucks, cafés en bezorgers, overal waar zij heen gaan een betaling kunnen ontvangen van klanten. Square is actief in de Verenigde Staten, Canada en Japan en heeft in 2014 voor $30 miljard aan betaalverkeer verzorgd. Volgens schatting was het betaalbedrijf eind 2014 $6 miljard waard (~€5,4 miljard).

FinTech bedrijf Square doet aanvraag beursnotering

Beursgang
Van een anonieme bron heeft The Wall Street Journal vernomen dat Square een aanvraag zou hebben ingediend voor een beursnotering bij de SEC. De SEC – voluit de U.S. Securities and Exchange Commission – is het regelgevende en toezichthoudende orgaan voor de Amerikaanse effectenbeurzen. Bedrijven met een jaaromzet van minder dan $1 miljard mogen de SEC-aanvraag indienen zonder dat hiervan publiekelijk een melding moet worden gedaan.

Jack Dorsey
Square is opgericht door Jack Dorsey, de oprichter van Twitter. Dorsey fungeert op dit moment als CEO van Square, evenals interim-CEO van Twitter sinds het opstappen van Dick Costolo. Dorsey is aangedragen als kandidaat voor het officieel overnemen van Costolo’s functie, wat waarschijnlijk zou betekenen dat hij zijn CEO-schap bij Square zal moeten opgeven.