Nibud organiseert werkbijeenkomst Startpunt Geldzaken

27 juli 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Op 1 september organiseert het Nibud de tweede werkbijeenkomst voor bedrijven en gemeenten over Startpunt Geldzaken. Met de bijeenkomst wil het instituut deelnemers kennis laten maken met het Startpunt en de ondersteuning die zij te bieden heeft. Tijdens het evenement worden ervaringen met het eerste geldplan ‘Beter Rondkomen’ gedeeld en worden het tweede en derde geldplan geïntroduceerd.

Startpunt Geldzaken helpt aangesloten bedrijven en gemeenten* om de kosten te beperken van werknemers en respectievelijk inwoners die kampen met geldzorgen. Het Startpunt is een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL). Deze partners werken samen om de financiële zelfredzaamheid van mensen in de geldzorgen weer terug op orde te brengen – en te houden.

Nibud organiseert werkbijeenkomst over Startpunt Geldzaken

Bijeenkomst Startpunt Geldzaken
Op 1 september wordt de tweede werkbijeenkomst van Startpunt Geldzaken georganiseerd in Utrecht. Bedrijven en gemeenten kunnen zich aanmelden voor deelname aan de bijeenkomst, die bedoeld is om hen kennis te laten maken met het Startpunt en de geldplannen die door haar ontwikkeld zijn of nog ontwikkeld worden. Tijdens de bijeenkomst worden de eerste ervaringen met het geldplan ‘Beter Rondkomen’ gedeeld. Dit geldplan bevat een verzameling tips en adviezen om uitgaven te beperken en inkomen te verhogen. Volgens het Nibud kan een huishouden door de tips en adviezen op te volgen al gauw €255 per maand besparen.

Ook worden tijdens de werkbijeenkomst het tweede en derde geldplan geïntroduceerd. Het tweede plan, getiteld ‘Sparen, aflossen of beleggen’, bevat informatie over de voor- en nadelen van deze drie vormen van geldgebruik, en helpt mensen om een keuze te maken tussen de drie. Een aantal maanden terug bleek nogmaals dat het noodzakelijk is om mensen hier beter over te informeren – toen bleek uit onderzoek van het Nibud dat veel consumenten paradoxaal genoeg liever rood staan dan hun spaargeld aanbreken. Het derde geldplan, ‘Kom uit de schulden’, is momenteel in ontwikkeling. Tijdens de bijeenkomst wordt de gewenste functionaliteit van het geldplan besproken.

Deelnemen en aansluiten
Aan deelname aan de bijeenkomst van 1 september zijn geen kosten verbonden. Beleidsbepalers en beïnvloeders van bedrijven en gemeenten die de bijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich inschrijven door middel van een e-mail naar startpuntgeldzaken@nibud.nl. Vergeet daarbij niet te vermelden wat uw naam is, welke functie u heeft bij welke organisatie, en wat uw telefoonnummer en e-mailadres zijn.

* Een grote groep bedrijven en gemeenten hebben zich reeds aangesloten bij Startpunt Geldzaken. Onder de aangesloten partijen bevinden zich meer dan 20 gemeenten waaronder Rotterdam, Utrecht en Leeuwarden, evenals grote en kleine bedrijven, waaronder PostNL, DeGiro, Delta Lloyd Groep en Vesting Finance. Ook de Ministeries van Defensie en Financiën maken gebruik van Startpunt Geldzaken.