Aeternus Corporate Finance breidt team fors uit

15 juli 2015 Banken.nl 4 min. leestijd

Corporate finance kantoor Aeternus heeft dit jaar zijn team uitgebreid met vijf nieuwe en ervaren corporate finance specialisten. Eric de Ruijter is in april gestart als Advisor Corporate Finance en begin dit jaar werd Guido Widdershoven aangetrokken als Industry Expert Automotive. Maurice Koopmans en Pedro Mol startten begin 2015 als Consultant Corporate Finance en Bas Rewinkel is sinds februari actief als Analyst.

Aeternus is een Nederlands corporate finance kantoor dat ondernemers bedient binnen het (top) MKB en mid-corporate segment bij fusies en overnames, participaties en bedrijfsfinanciering en richt zich op het snijvlak van bedrijfswaardering en bedrijfsfinanciering. De afgelopen jaren is Aeternus flink gegroeid naar een team van zo’n 20 corporate finance specialisten. Zo werd het bureau bijvoorbeeld in 2013 genomineerd voor de FD Gazellen Awards.

Ook in 2015 groeit Aeternus, dat sinds eind vorig jaar deel uitmaakt van M&A worldwide (een wereldwijd samenwerkingsverband op het gebied van corporate finance en fusies en overnames), verder. Dit jaar werden tot dusver vijf nieuwe professionals toegevoegd aan het team, een beknopt overzicht van de nieuwe aanwinsten:

Aeternus-Corporate-Finance-

Eric de Ruijter werkt sinds april bij Aeternus als Advisor Corporate Finance. Daarvoor was hij ruim 10 jaar werkzaam als relatiemanager bij ING Bank in de regio Zuidoost-Brabant. In 2004 rondde hij zijn universitaire studie Bedrijfseconomie af, met als specialisatie Corporate Finance. Hierna volgde hij nog diverse opleidingen voor de overname –en financieringspraktijk.

Guido Widdershoven is in februari als Industry Expert Automotive gestart bij Aeternus. Na afronding van zijn studie bedrijfseconomie werkte hij meer dan 20 jaar binnen de automobielindustrie. Hij bekleedde bij Davidson Marley, Textron Automotive, Collins & Aikman en IAC Group verschillende senior management functies. Zijn expertise ligt op het vlak van commercie, engineering, program management, business development, M&A en herstructurering. In 2005/2006 was Widdershoven betrokken bij de oprichting van IAC Group. Van 2008 tot 2015 was hij bij IAC Chief Commercial Officer en lid van het wereldwijde management team. Sinds 2015 leidt hij zijn eigen organisatieadviesbureau WGCOnsultancy.

Eric-de-Ruijter----Guido-Widdershoven---Maurice-Koopmans----Pedro-Mol---Bas-Rewinkel-

Maurice Koopmans is bij Aeternus sinds begin 2015 werkzaam als Consultant Corporate Finance. Daarvoor was hij 8 jaar werkzaam bij accountancykantoor Witlox Van den Boomen en als adviseur corporate finance bij diverse bedrijfsovername-, management buy-in/out- en adviestrajecten betrokken. Na zijn studie Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht en aan de University of California, begon hij in 2004 zijn carrière als trainee bij een internationale retailer en werkte daarna bij één van de grootste uitzendorganisaties in Nederland als adviseur voor onder andere transport-, food- en industriële productiebedrijven. In 2007 startte Koopmans bij W|VDB Corporate Finance als adviseur corporate finance.

Pedro Mol sloot zich in januari aan bij Aeternus, in de rol van (junior) Consultant Corporate Finance. Mol behaalde een Bachelor in International Business aan de University of North Carolina Wilmington en een MBA in International Finance & Investments aan de University of North Carolina Wilmington. Voordat hij zich bij Aeternus aansloot was Mol werkzaam op de afdeling Mergers & Acquisitions bij accountants- en advieskantoor EY en was hij professioneel tennisser, onder meer in de ATP World Tour.

Bas Rewinkel startte in februari als Analyst Corporate Finance bij Aeternus, na het afronden van zijn master Finance aan de Universiteit van Tilburg. Hij ondersteunt het kantoor bij het maken van analyses en het samenstellen van waarderings- en financieringsrapporten. Tevens ondersteunt hij de Corporate Finance consultants bij aan- en verkooptrajecten.

Register Valuators
Naast de uitbreiding met bovenstaande nieuwe professionals, meldde Aeternus onlangs ook dat twee van zijn medewerkers – Peter Segers (Senior Analyst) en Bart Receveur (Adviseur Corporate Finance) – als Register Valuators* (RV’s) zijn toegevoegd aan het team van waarderingsspecialisten.

Peter-Segers-en-Bart-Receveur-

* Een Register Valuator of RV is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming. Alle RV-ers zijn aangesloten bij het NIRV, de beroepsvereniging voor Register Valuators in Nederland.