Hypotheekactiviteiten Staalbankiers naar Achmea Bank

14 juli 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Private bank Staalbankiers heeft bekendgemaakt zijn hypothecaire activiteiten te hebben overgedragen aan Achmea Bank. Beide banken zijn onderdeel van het Achmea concern.

Zowel Staalbankiers, private bank en vermogensbeheerder, en Achmea Bank, aanbieder van spaar en hypotheekproducten, zijn voor 100% eigendom van verzekeringsmoederbedrijf Achmea. Staalbankiers bood tot voor kort zelf ook hypotheken aan, maar een verscherpte focus op het private banking segment brengt daar verandering in.

Hypotheekactiviteiten Staalbankiers over naar Achmea Bank

Overdracht
In een persbericht van eerder deze maand maakt Staalbankiers bekend een groot deel van haar hypotheekportefeuille over te dragen aan zusterbedrijf Achmea Bank. Door de overdracht kan de voornamelijk private bank zich beter op haar kernactiviteiten richten, namelijk vermogensbeheer en beleggingsadvies. Bovendien zorgt de overdacht er voor dat de balans van Staalbankiers beter past bij een private banking profiel. Een tiental medewerkers maakt de overstap naar Achmea Bank om de dienstverlening rondom de hypotheekportefeuille, met een intrinsieke waarde van circa €1,1 miljard, voort te zetten voor de betreffende klanten.

Pierre Huurman, directievoorzitter van Staalbankiers, is blij met de overdracht: “De scherpere focus van Staalbankiers stelt ons beter in staat om onze groeiambities in vermogensbeheer en beleggingsadvies te realiseren. Wij blijven ons als bank richten op het bieden van persoonlijke en onafhankelijke private banking diensten aan onze klanten. De aanhoudend hoge waardering voor onze dienstverlening bevestigt ons dat we erin slagen om ons positief te onderscheiden bij onze klanten.” Ook moederbedrijf Achmea heeft aangegeven de strategie en de uitvoering daarvan volledig te ondersteunen.