Prime Ventures levert groeikapitaal Franse FinTech

09 juli 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Prime Ventures, een investeringsfonds uit Nederland, investeert voor €15 miljoen in Frans FinTech-bedrijf SlimPay. Het technologiebedrijf levert software voor het verwerken van automatische incasso’s en wil met de investering uitbreiden naar nieuwe Europese markten en zijn huidige markten verstevigen.

SlimPay
SlimPay is in 2009 opgericht door Jérôme Traisnel en Jean-Louis Hoenen in Parijs. Het FinTech-bedrijf levert een technologie voor het verwerken van automatische incasso’s van alle banken in Europa. De software is vooral toegespitst op terugkerende incasso’s, zoals de automatische betaling van doorlopende abonnementen bij bijvoorbeeld mediabedrijven of technologie-leveranciers. SlimPay is momenteel actief in Frankrijk, de Benelux en Duitsland.

SlimPay

€2,4 miljard verwerkt
In 2014 heeft SlimPay voor €2,4 miljard aan transacties verwerkt voor zijn inmiddels rond de 2.000 klanten – onder andere grote klanten als Nespresso, Deezer, Price Minister en SFR. Het bedrijf houdt op zijn site real-time bij hoeveel geld hun technologie verwerkt, en de tussenstand voor 2015 op moment van schrijven is meer dan €1,2 miljard.

Prime Ventures
Op de online blog van SlimPay maakt medeoprichter Traisnel bekend dat het Amsterdamse Prime Ventures voor €15 miljoen heeft geïnvesteerd in SlimPay. Deze investering wordt gebruikt om zijn footprint in de Europese markt te vergroten. Waar het bedrijf nu voornamelijk nog in Frankrijk opereert wilt SlimPay zijn vestigingen in de Benelux en Duitsland verder uitbouwen, evenals voor het einde van 2015 kantoren openen in de Engelse en Spaanse markt. Om de uitbouw en het gebruik van de gemaakte investering te overzien treden Sake Bosch, oprichter en managing partner van Prime Ventures, en Ron Vollebregt, mede-oprichter van Global Collect*, zitting in de Raad van Commissarissen.

* Prime Ventures had een belang in Global Collect, tevens een betalingsdienstverlener, voordat het bedrijf werd overgenomen door Ingenico Group. Vollebregt was naast medeoprichter de voormalige COO van Global Collect.