ING call center Arnhem dicht door meer online hulp

07 juli 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Omdat veel klanten van de ING online hulp inwinnen, sluit het call center van de bank in Arnhem. De locatie sluit eind 2016. Zo'n 300 medewerkers zullen verhuizen naar een ander filiaal van ING.

Ondanks het winnen van de Contact Center Customer Experience Award eerder dit jaar, ziet ING zich gedwongen om een van zijn call centers te sluiten. Steeds meer klanten stappen over naar het inwinnen van informatie en hulp online of via de mobiel bankieren app, in plaats van te bellen met de klantenservice van de grootbank.

ING online

Om die reden heeft ING besloten zijn call center en IT-activiteiten in Arnhem onder te brengen bij andere nevenvestigingen in het land – voornamelijk in Leeuwarden en Groningen. Zo’n 300 medewerkers zullen verhuizen naar een ander kantoor. De locatie zal eind 2016 gesloten worden en de werknemers krijgen dan de keuze om mee te verhuizen of op zoek te gaan naar een andere baan. In de loop van 2017 zullen de IT-activiteiten op de locatie worden afgebouwd en deels verplaatst – naar Leeuwarden, Rotterdam en Amsterdam.

Arnhem
Het ING Regiokantoor te Arnhem evenals het ING kantoor Arnhem blijven gewoon in de Gelderse plaats gehuisvest.