iDEAL betaling nu mogelijk met ABN AMRO app

03 juni 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Vanaf vandaag kunnen klanten van ABN AMRO iDEAL betalingen doen via de Mobiel Bankieren App. De bank heeft zijn iOS en Android Apps voorzien van de mogelijkheid iDEAL betalingen uit te voeren. Het is inmiddels de 62e functionaliteit die is toegevoegd aan de mobiel bankieren app, die qua populariteit internet bankieren ruimschoots heeft ingehaald.

Banken zitten niet stil als het gaat om het blijvend innoveren van hun dienstverlening, vooral op het gebied van betaaloplossingen en het mobiel bankieren spectrum. Jaarlijks voert Banken.nl de mobiel bankieren app vergelijking uit, waarin de ontwikkelingen van de mobiel bankieren apps bij Nederlandse banken wordt vergeleken. In de laatste editie eind 2014 kwam al naar voren dat banken het aantal functies flink hebben opgeschroefd.

iDeal betalingen via app ABN AMRO
ABN AMRO komt vandaag met een belangrijke update. Inmiddels is het ook via hun mobiel bankieren app mogelijk om iDEAL betalingen te doen*. De bank heeft zijn iOS en Adroid Apps voorzien van die functionaliteit.

ABNAMRO - Mobiel bankieren

Wanneer de iDEAL betaling vanaf een smartphone of tablet wordt opgestart krijgt de klant de keuze in beeld om via de app te betalen. Afhankelijk van de begunstigde en de daglimiet kan deze betaling met de 5-cijferige code of e.dentifier ondertekend worden.

62ste functionaliteit
ABN AMRO laat weten met deze nieuwe functionaliteit zijn 62ste functie te hebben toegevoegd aan hun Mobiel Bankieren app. Bovendien verwijst ABN AMRO naar de Banken.nl 'Mobiel Bankieren App vergelijking' (november 2014), waaruit bleek dat ABN AMRO de meeste functionaliteiten heeft van alle banken.

De onlangs vernieuwde mobiel bankieren app** blijft in populariteit toenemen: "Op dit moment hebben we maandelijks ruim 50 miljoen logins per maand in de Mobiel Bankieren app. Dat is meer dan drie keer zo veel als Internet Bankieren via de desktop. Je ziet echt dat de klant steeds meer kiest voor het gemak van Mobiel", aldus Jessica Niewierra, directeur Digital Development & Interaction. 

* Vooralsnog boden alleen ING, Rabobank, Triodos en Knab de iDEAL functionaliteit in hun mobiel bankieren apps.
** Onlangs werd een nieuwe versie van de ABN AMRO Mobiel Bankieren App gelanceerd. Met een nieuw ontwerp maar wel hetzelfde menu als van hun Internet Bankieren functionaliteit, werd de app geoptimaliseerd.