ING en Unicef verlengen 10-jarige samenwerking

24 april 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

ING en UNICEF hebben hun huidige samenwerking met wederom 3 jaar verlengd.  De afgelopen tien jaar hebben ING en UNICEF 1 miljoen kinderen uit de meest ontoegankelijke delen van de wereld toegang kunnen geven tot beter onderwijs.

In 2015 is het 10 jaar geleden dat de samenwerking tussen UNICEF en ING van start ging. Sinds 2005 hebben medewerkers en klanten van ING wereldwijd geld opgehaald voor UNICEF. Dankzij het partnerschap konden 17.000 onderwijzers worden getraind. Ook is er geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe manieren om kinderen in afgelegen gebieden te bereiken.

In 2015 is het 10 jaar geleden dat de samenwerking tussen UNICEF en ING van start ging. Sinds 2005 hebben medewerkers en klanten van ING wereldwijd geld opgehaald voor UNICEF. Mede hierdoor krijgen meer dan een miljoen kinderen beter onderwijs en groeien zij op onder veiliger en gezondere leefomstandigheden in Ethiopië, Brazilië, Madagaskar, Nepal, Zuid-Afrika en Zambia.

Een van die kinderen is Mohamed. Dankzij de samenwerking tussen ING en UNICEF kan hij naar school. Zijn verhaal laat perfect zien hoe vanaf 2005 ING en UNICEF ervoor hebben gezorgd dat kinderen toegang krijgen tot goed basisonderwijs.

Mohamed groeide op in de regio Afar, in Ethiopië – een heet en droog gebied zonder infrastructuur. Als 11-jarige wist hij niet eens dat er scholen bestonden. “Toen ik jong was, hield ik me alleen bezig met het hoeden van geiten”. Met de financiële steun van ING kon UNICEF een flexibel onderwijssysteem ontwikkelen waardoor kinderen als Mohamed hun huishoudelijke taken konden vervullen, zoals het hoeden van de geiten, en toch naar school konden gaan.

Op deze manier hebben ING en UNICEF in de afgelopen tien jaar al meer dan een miljoen 'Mohameds' bereikt.

Vaardigheden en hulpmiddelen

De samenwerking van ING met UNICEF sluit mooi aan bij de steun die we willen geven aan gemeenschappen, waardoor jonge mensen geholpen worden vooruit te komen in het leven. Daarom hebben we onze samenwerking met UNICEF met nog eens drie jaar verlengd. De focus van onze samenwerking zal echter verschuiven van basisschoolkinderen naar adolescenten (10-19 jaar oud). In lijn met de Think Forward-strategie van ING willen we de zelfredzaamheid van een nieuwe generatie verbeteren door middel van het Power to Youth-project. Samen met UNICEF willen we jongeren de vaardigheden en hulpmiddelen geven die zij nodig hebben om maatschappelijk en financieel onafhankelijk te worden. Op basis daarvan kunnen ze niet alleen hun eigen toekomst verbeteren, maar ook de toekomst van de mensen om hen heen.

Nieuw doel

Ons doel is om voor eind 2017 de zelfredzaamheid van 335.000 jongeren te verbeteren in zes landen: Indonesië, Kosovo, Montenegro, Nepal, de Filipijnen en Zambia. UNICEF en ING zijn ervan overtuigd dat met deze samenwerking de adolescentiejaren van achtergestelde jongeren kunnen veranderen van een kwetsbare periode tot een periode vol mogelijkheden.