Overgangstermijn Wft-examens verlengd tot 1 april 2016

20 april 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

De overgangstermijn voor de PEplus-examens en initiële Wft-examens voor (financieel) adviseurs is met een kwartaal verlengd tot 1 april 2016. Dat heeft minister Dijsselbloem donderdag bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

Uitstel
De vaste Kamercommissie voor Financiën had om een uitstel gevraagd, omdat zij vreest voor capaciteitsproblemen aangezien nog veel adviseurs hun examen moeten halen.

Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD vinden dit een goede eerste stap. De brancheorganisaties zien dat er oog is voor de argumenten uit de markt, maar constateren ook dat met dit uitstel zeker niet alle problemen zijn opgelost. Bovendien vragen zij zich wel af of deze overgangstermijn lang genoeg is. Eerder is gevraagd om een jaar uitstel door de organisaties. Dijsselbloem is echter geen voorstander van een verlening van de overgangstermijn met één jaar.

Wft-examens

Volgens de brancheorganisaties gaat het uitstel in op de grote zorgen die adviseurs en medewerkers hebben of ze wel tijdig aan de diplomaplicht kunnen voldoen. Die zorg komt zeer duidelijk naar voren in de ruim 1.100 waardevolle reacties die examenkandidaten hebben gedeeld via het www.wftexamenloket.nl van de brancheorganisaties. Problemen die blijven bestaan zijn onder andere een te hoge toegepaste cesuur, een klachtenregeling die niet voldoet en de wijze van toetsen van vaardigheden en integriteit.