Hoeveel verdienen M&A-bankiers bij verschillende banken?

08 april 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Emolument.com heeft recent een overzicht uitgebracht van de gemiddelde bonussen van M&A bankiers en de totale M&A-vergoedingen van banken in het laatste kwartaal van 2014. Welke banken belonen hun bankiers rijkelijk voor de inspanningen rondom fusies en overnames? En welke niet?

De nieuwe ‘Emolument Employers’-dienst van salarisbenchmarkingbureau Emolument.com* stelt bankiers onder andere in staat om het salaris van M&A-bankiers bij verschillende banken te vergelijken. Onlangs gaf Emolument.com een overzicht vrij van de gemiddelde bonussen in M&A divisies in Q4 2014. In vergelijking met het totale bedrag aan vergoedingen dat via de transacties werd binnengehaald verdienen vooral bankiers bij UBS en Credit Suisse hoge bonussen, terwijl bij Goldman Sachs in vergelijking zeer hoge vergoedingen worden binnengehaald in vergelijking met de grote van de gemiddelde bonus.

Banks bonuses and M&A results

Als er vanuit wordt gegaan dat de vergoedingen voor M&A-transacties representatief zijn voor de hoeveelheid werk die is besteed aan deze transacties dan kan worden vergeleken welke banken inspanning relatief goed belonen. Emolument.com impliceert dat Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch en Morgan Stanley hun bankiers hard laten werken voor relatief weinig geld. UBS en Credit Suisse zouden juist relatief veel salaris betalen voor minder werk.

Maar vergoedingen zijn niet altijd een goede indicatie van het aantal uren dat is gewerkt. Om deze reden is het lastig om harde conclusies te trekken uit de gegevens. Wat in ieder geval belangrijk is om te onthouden als je werkgever je minder betaalt voor meer transacties: ervaring met fusies en overnames vroeg in je carrière is vaak belangrijker dan alleen een goed salaris.

* Emolument.com roept individuele professionals op om hun salarisgegevens te delen op hun website. Door je gegevens te delen krijg je onder andere inzicht in hoe hoog jouw salaris is ten opzichte van de rest van de salarissen in de sector.