Apple Watch ondersteunt betaalplatform Apple Pay

11 maart 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Apple Watch ondersteunt het betaalsysteem Apple Pay. Dat werd eerder deze week tijdens het Spring Forward-event van Apple onthuld. Naast de nieuwe Macbook en ResearchKit, een softwareframework voor de medische wereld, stond het Spring Forward event ook in het teken van de Apple Watch en alle mogelijkheden en apps die deze te bieden heeft.

Apple Pay op basis van NFC

Apple Pay wordt ondersteund door de NFC-verbinding in de Apple Watch. Betalingen kunnen gedaan worden door de Apple Watch tegen een betaalautomaat te houden. Ook heeft Apple Watch spraakherkenning, waardoor op berichten zoals iMessage gereageerd kan worden met de stem. Apple’s betaaldienst werkt nu met de iPhone6 en 6Plus, omdat die telefoons een NFC-chip hebben. Die chip maakt het mogelijk om draadloos gegevens uit te wisselen met betaalterminals.

Apple Watch

Apple Watch voorzien van NFC-chip

De Apple Watch is ook voorzien van een NFC-chip. Apple had al eerder onthuld dat de ApplePay functie van de Apple Watch ook zou werken met de iPhone 5, 5s en 5c, hoewel deze telefoons geen NFC-chip hebben. Doordat Apple Watch wel die chip heeft, neemt de chip van het horloge, zodra de telefoon gekoppeld wordt aan de Apple Watch de honneurs voor de iPhone waar.

Betalen met Apple Watch om

Om te kunnen betalen wordt de Apple Watch ontgrendelt via de gekoppelde iPhone. Zodra de Apple Watch om de pols gaat, wordt er een code ingetoetst op de iPhone of wordt de vingerafdrukscanner (bij iPhone 6) aangeraakt. Zolang de Apple Watch wordt gedragen, kan er dan mee betaald worden. Als de Apple Watch wordt afgedaan, reset het apparaat en moet weer worden ontgrendelt. Dit werkt zo door de aanwezigheid van een infrarood sensor aan de achterkant van de Apple Watch.

Snelheid en gemak belangrijk

Apple topman Eddy Cue denkt dat de snelheid en het gemak van mobiel betalen met Apple Pay mensen die nog twijfelen gaan overhalen om het toch eens te proberen. “Als het pauze is en je een drankje wilt halen, wil je die zo snel mogelijk hebben. Vooral in een stadion zijn snelheid en gemak belangrijk. Als je te lang moet wachten, sla je het drankje liever over, waardoor de uitbater inkomsten misloopt”, zegt Cue tijdens een bezoek aan het basketbal stadion Oracle Arena in Oakland.

Privacy en security

Apple Pay heeft volgens Cue een streepje voor op de concurrenten en deze moeten minimaal hetzelfde niveau van beveiliging en privacy hebben om te kunnen slagen. Bij Apple Pay wordt gebruik gemaakt van een eenmalige code om te zorgen dat eventueel gelekte informatie niet misbruikt kan worden om opnieuw aankopen te doen. Privacy is volgens Cue ook enorm belangrijk, omdat je niet wilt dat anderen weten wat je hebt gekocht.