Bank voor de klas 2015 vandaag van start

09 maart 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Voor 4.500 bankiers en ruim 140.000 basisschoolleerlingen begint vandaag Bank voor de klas. Tijdens de Week van het geld (9 tot en met 13 maart 2015) geven enthousiaste medewerkers van banken gastlessen over geldzaken. Zij bezoeken basisscholen door heel Nederland.

Startsein Week van het geld

Hare Majesteit Koningin Máxima geeft vandaag het startsein voor de vijfde editie van de Week van het geld op de basisschool OBS West in Capelle a/d IJssel. Voorafgaand woont zij samen met staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap enkele gastlessen bij op de school en spreekt zij met leerlingen en docenten over het belang van leren omgaan met geld. 

Het doel van de Week van het geld is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

 Bank voor de klas van vandaag van start

Bank voor de klas

Maak kinderen vroeg geldwijs. Dat is het motto van Bank voor de klas. Tijdens de Week van het geld gaan bankmedewerkers weer in groten getale financiële gastlessen verzorgen aan kinderen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. In de afgelopen weken is het aantal gastdocenten opgelopen tot 4.500.  In 2014 zijn er 4.000 gastlessen gegeven aan ongeveer 140.00 kinderen.  

European Money Week

Zowel de European Money Week als de Week van het geld vinden in de week van 9 t/m 13 maart 2015 plaats. Naast Nederland organiseren Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en nog eens 28 andere Europese landen een eigen financiële educatie programa.