Kinderen van nog geen 13 jaar runnen bank in India

24 november 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

De Sarjan Bank, gevestigd in de Indische provincie Gujarat, wordt gerund door kinderen van nog geen 13 jaar. Met deze bank leren de jonge werknemers andere kinderen in de stad Ahmedabad hoe ze geld kunnen sparen voor medicijnen, voedsel of iets anders dat noodzakelijk kan zijn om in moeilijke tijden te overleven. Dat meldt Al Jazeera.

De bank is opgezet door een non-profit organisatie met het motto "Our Savings are for Difficult Times". De kinderen vertellen herhaaldelijk verhalen over hoe hun spaargeld kan worden gebruikt in tijden van crisis , om zo het belang van sparen aan te geven en sparen aan te moedigen. Zo ook de negenjarig Zia Miza. Ze heeft laatst geleerd dat ze geld op haar account kan sparen voor het geval haar moeder ziek wordt. Een maand later kwam het al van pas. Haar moeder had medicijnen nodig en haar vader had geen geld. Met de 200 Indiaanse roepia (€2,58) van Zia konden de medicijnen worden gekocht, vertelt het meisje glimlachend aan nieuwssite Al Jazeera.

Kinderen runnen bank in India

De bank heeft momenteel 21.000 Indiaanse roepia (€270) onder beheer - maar de 11 -jarige manager Amreen Kalubhai Sangaria is ervan overtuigd dat dit snel zal groeien.