Hans Biesheuvel start De Nieuwe Ondernemersbank

17 november 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Hans Biesheuvel, de voormalig voorzitter van MKB-Nederland, wil een bank voor ondernemers oprichten. De bank moet ondernemers helpen die voor een financiering niet (meer) terecht kunnen bij een bank. Dat schrijft de Telegraaf vanochtend. Of het daadwerkelijk een 'echte' bank gaat worden is nog een vraag. Het gaat in ieder geval om een platform waar ondernemers en financiële partijen met elkaar in contact worden gebracht.

De Nieuwe Ondernemersbank, zoals de bank gaat heten, zal alle alternatieve financieringsvormen onder één dak gaan aanbieden. Daarbij gaat het om crowdfundingplatforms, kredietunies, private investeerders en andere initiatieven. Tot de doelgroep van de nieuwe bank behoren bedrijven met een financieringsbehoefte tot €1 miljoen.

Hans Biesheuvel - De Nieuwe Ondernemersbank

Biesheuvel laat nog in het midden of ook een bankvergunning wordt aangevraagd. Hij wil dat laten afhangen van een gesprek met minister Henk Kamp van Economische Zaken. "Met de oprichting van de bank nemen ondernemers het heft in eigen handen. Aan alle banken die zich nu gepasseerd voelen, zeg ik: de deur staat voor iedereen open, maar als jullie niet meewerken, doen ondernemers het gewoon zelf", zegt Biesheuvel in De Telegraaf.