Chiel Ruiter MD Investment Banking bij BNP Paribas

02 oktober 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Chiel Ruiter is bij BNP Paribas aangesteld als nieuwe Managing Director Investment Banking voor Nederland. In zijn nieuwe rol krijgt Ruiter de leiding over BNP Paribas’ Corporate Finance team en zal zich blijven richten op financiële en institutionele cliënten in eigen land. Ruiter is sinds 2013 werkzaam bij de bank en werkte hiervoor onder meer bij Credit Suisse, Goldman Sachs en MeesPierson.

Chiel Ruiter
Chiel Ruiter studeerde af in werktuigbouwkunde aan de Universiteit van Twente. In de jaren die volgden was Ruiter werkzaam bij Stork, waar hij zich als ingenieur bezighield op het snijvlak van nucleaire engineering. In 1998 rondde Ruiter zijn MBA (INSEAD) af om het jaar daarop zijn loopbaan te vervolgen bij MeesPierson, waar hij een jaar werkte in de rol van Associate.

BNP Paribas

De komende acht en een half jaar (2000-2008) zou Ruiter komen te werken bij de Amerikaanse grootbank Goldman Sachs. Hij begon als Associate in het Tech Media and Telecom team en groeide uiteindelijk uit naar Managing Director en co-head van het Zuid-Afrikaanse kantoor van de bank. Ook was hij betrokken bij het opzetten van de Saoedi-Arabische operaties voor Goldman Sachs, waaraan hij als CEO van Goldman Sachs Saudi Arabia leiding gaf.

In 2009 kwam Ruiter terecht bij Credit Suisse, waar hij werd aangesteld als Head of Investment Banking Nederland. Na ruim drie jaar verliet hij in 2012 de Zwitserse financiële dienstverlener. In oktober van dat jaar werd Ruiter (privé) actief als Managing Director van Vita Nova investments om zich begin 2013 ook te voegen bij BNP Paribas als Hoofd Investment Banking Financial Institutions Group. In die rol was hij tot voor kort verantwoordelijk voor strategische- en financiering vraagstukken voor Nederlandse klanten. Nu, een jaar later, is Chiel Ruiter benoemd tot Managing Director Investment Banking Nederland.