Persoonlijke gegevens openbaar na lek PSA bank

16 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Door een lek bij de Belgische internetbank PSA bank waren maandag de persoonlijke gegevens van ongeveer 300 klanten online te zien. Dat meldt VTM nieuws. Het nieuws komt voor de bank op een uiterst ongelukkig moment. Vorige week lanceerde PSA Bank, de onlinebank van de Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën, twee type spaarrekeningen.

Persoonlijke gegevens openbaar

Door een technische fout waren de privégegevens zoals woonadressen, telefoonnummers en rijksregisternummers (BSN nummer) online te zien. Direct na de ontdekking heeft PSA de webpagina om de rekeningen te openen, offline gehaald.

Digitale lekken nooit volledig uit te sluiten

Febelfin, de Belgsiche NVB, reageert tegenover VTM niews met enige vorm van begrip op het veiligheidsprobleem bij de online bankrekening van PSA. Die problemen zijn namelijk nooit volledig uit te sluiten op het internet. Toch wijst Febelfin erop dat de privacy van de klanten beschermen een groot aandachtspunt is van de Belgische banken.

Banque PSA Finance - Hack

PSA Bank

Sinds vorige week is het voor Belgische consumenten mogelijk om een spaarrekening te openen bij de PSA Bank. De bank was al in België actief, maar dan enkel als verstrekker van kredieten bij de aankoop van een Peugeot of Citroën. Het aanbod bestaat onder meer uit Distingo-spaarboekjes en -termijnrekeningen.