ClassWallet helpt leraar met het beheer van klasgeld

12 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

ClassWallet moet leerkrachten helpen met het innen en beheren van geld voor bijvoorbeeld excursies. Volgens de bedenker, de Amerikaanse advocaat Jamie Rosenberg, is het beheren van klasgeld een grote uitdaging van leerkrachten. ClassWallet zou het geldbeheer in scholen en klaslokalen gemakkelijker moeten maken. De toepassingen zijn legio: een klasuitstap, inzamelingen voor speciale projecten, opbrengsten van benefietacties, giften van donateurs en alle bijbehorende uitgaven. Dat schrijft HelloBank in haar trendoverzicht.

ClassWallet

Met ClassWallet wil de oprichter een einde maken aan de enveloppen-met-inhoud die in scholen rondgaan. Voor elke klas wordt er een virtuele rekening geopend en praktische tools zorgen voor het dagelijks financieel beheer: zowel ontvangsten als uitgaven, giften als onkostennota’s. In de Verenigde Staten komen schenkingen aan scholen vaak voor, vooral in de openbare scholen.

Class Wallet

Het betreft een complete en professionele oplossing. Naast het zuivere financieel beheer biedt de wallet talrijke andere functies, zoals gifteninzamelingen à la crowdfunding. Ook aan de uitgavenzijde wordt met de app beter beheersbaar. Daar zijn er twee mogelijkheden: overschrijving op een prepaid bankkaart of naar een gespecialiseerde e-shop met producten die helemaal op de behoeften van scholen zijn afgestemd.

Werelwijde introductie

ClassWallet beschikt over een website en een Twitter-account. ClassWallet zou vanaf de herfst in de Verenigde Staten beschikbaar moeten zijn, daarna wordt het wereldwijd geïntroduceerd.