Paul Buitink: Keuzevrijheid voor stabiel geldsysteem

09 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Monetaire keuzevrijheid en een scheiding tussen staat en geld is nodig voor een stabiel geldsysteem stelt Paul Buitink, organisator van het congres "Geld voor de Toekomst". Bitcoin is volgens Buitink een voorbeeld van schuldvrij geld, het is jouw geld en niet een vordering op de bank.

Buitink wijt de schuldencrisis en veel andere problemen aan het gebrek van keuzevrijheid in ons huidige geldsysteem. 'Het feit dat de euro gebaseerd is op schuld en een handjevol grote banken het privilege hebben dit uit het niets te creëren, baart me zorgen'. In zijn zoektocht naar alternatieven voor de euro viel zijn oog op nieuwe geldsoorten zoals bitcoin.

Als gevolg van de aanhoudende schuldencrisis, de opkomst van nieuwe technologieën en het groeiende bewustzijn rond geld zullen er volgens Buitink aangrijpende veranderingen gaan plaatsvinden in ons geldsysteem.

Bekijk hieronder de video van het gesprek tussen Paul Buitink en MeJudice.

 

Event 'Geld voor de Toekomst'

Op 20 september organiseert Paul Buitink het evenement 'Geld voor de Toekomst'. Het congres zal gaan over geld en meer specifiek over de toekomst van geld. Diverse nationale en internationale experts zullen praten over verschillende soorten geld en over de crisis waaronder Stefan Molyneux, Lex Hoogduin, Willem Middelkoop, Rick Falkvinge en meer. Voor meer informatie: www.geldvoordetoekomst.nl