Well Fargo ontwikkelt FinTech startups tot leverancier

22 augustus 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

Wells Fargo lanceerde afgelopen woensdag haar 'Accelerator' programma waarmee de bank drie startups binnen de financiële technologie (FinTech) gaat financieren en coachen om op een dag als leverancier van de bank te kunnen dienen. In Nederland bestaat een vergelijkbaar project met de naam Dutch FinTech Hackathon.

Coaching en financiering

Wells Fargo gaat in eerste instantie drie startups begeleiden en financieren om hen te ontwikkelen tot toekomstig leverancier. Ieder bedrijf ontvangt tussen de $50.000 en $500.000 voor deelname aan het programma. In tegenstelling tot vergelijkbare programma's verplicht Wells Fargo de startups niet om exclusief voor haar te blijven. Zo mogen de startups bijvoorbeeld andere investeerders en afnemers aan zich binden.

'We focussen met dit programma meer op innovatie en groei dan op rendement', aldus Wells Fargo Vice President Braden More. 'We jagen niet op rendementen maar we willen hen ontwikkelen tot leveranciers, zodat ze later ons kunnen helpen'.

Well Fargo financiert fintech startups

De Wells Fargo benadrukt dat de sterk gereguleerde bankensector veel obstakels kent voor jonge bedrijven. Startups zijn zelden uitgerust om te voorzien in de behoefte van een grote bank of om te dealen met de vereist veiligheidsmaatregelen. De Amerikaanse bank zorgt met het accelerator programma voor de juiste infrastructuur voor startups zodat hun ontwikkeling niet wordt geblokkeerd door obstakels.

Voor het eerste 'Accelerator' programma koos Wells Fargo drie bedrijven op de gebieden die haar kunnen helpen om haar klanten beter te leren kennen: biometrics, location services en customer experience technology.