Fortis veroordeeld voor misleiding gedupeerde beleggers

30 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Het voormalige Fortis moet gedupeerde beleggers compenseren voor de verliezen die ze hebben geleden toen de bank in 2008 met staatssteun van de ondergang werd gered. Het Gerechtshof van Amsterdam oordeelde dat Fortis beleggers misleidde met te optimistische uitspraken. Naar aanleiding van dit nieuws daalde de beurskoers van de Belgische verzekeraar Ageas, het voormalige Fortis, aanzienlijk.

Misleidende en onvolledige informatie

Dinsdag heeft het Gerechtshof in Amsterdam geoordeeld dat de verkoop van de Nederlandse Fortisentiteiten in de periode september tot en met oktober 2008 ongemoeid moet worden gelaten. Het Hof oordeelde echter ook dat Fortis misleidende en onvolledige informatie zou hebben verstrekt in ongeveer dezelfde periode. Daarom besliste het Hof dat Fortis de schade die hierdoor door de betrokken aandeelhouders werd geleden, moet vergoeden.

Fortis veroordeeld voor misleiding

Ageas betreurt de uitspraak van het Hof en zal de uitspraak verder analyseren om te beslissen over gepaste acties.

Beurskoers Ageas

Na deze uitspraak van het Gerechtshof van Amsterdam werd de handel in Ageas tijdelijk opgeschort. De Belgische beurswaakhond FSMA hervatte de handel nadat Ageas met een formele reactie was gekomen. De beurskoers van de Belgische verzekeraar daalde vervolgens met ca. 3,5%.