Independer: Bankadviseur uit zoekresultaten filteren

16 juli 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

Independer voert een paar wijzigingen door in de filtermogelijkheden bij de vergelijking van adviseurs. Bezoekers wordt nu de mogelijkheid geboden om te zoeken op alleen onafhankelijke adviseurs of op adviseurs van banken en verzekeraars. Independer zegt het belangrijk te vinden dat mensen weten dat er verschil is tussen het advies van een bank of verzekeraar en dat van een onafhankelijk tussenpersoon. 

Type adviseur

Mensen die een breed hypotheekaanbod willen kunnen nu kiezen om bank- en verzekeringsadviseurs vooraf weg te filteren uit hun zoekresultaat. Ook kan de bezoeker nu vooraf aangeven of hij gebruik wil maken van tussenpersonen die uitsluitend telefonisch advies geven. Met de introductie van twee nieuwe zoekfilters in de module ‘Zoek Adviseur’, wil Independer het bezoekers gemakkelijker maken om de best passende hypotheekadviseur te vinden. De nieuwe filters bieden selectiemogelijkheden voor het type adviseur en voor de manier waarop het advies wordt gegeven.

Independer

Gebonden of onafhankelijk advies

Independer vindt het belangrijk dat mensen weten dat er verschil is tussen het advies van een bank of verzekeraar en dat van een onafhankelijk tussenpersoon. Bank- of verzekeringsadviseurs hanteren vaak lagere adviestarieven dan een onafhankelijk tussenpersoon, maar hun aanbod beperkt zich bijna altijd tot producten van hun eigen bedrijf, aldus de vergelijker. De klant krijgt dus geen advies over producten van andere hypotheekbanken, die misschien wel beter bij hem of haar passen. Een onafhankelijk adviseur berekent vaak een wat hoger gesprekstarief. Maar omdat hij niet vastzit aan één partij, is zijn productaanbod veel breder. De klant heeft hierdoor ruimere keuze voor een passende hypotheek dan bij een bank of verzekeringsadviseur.

Advies op kantoor, thuis of aan de telefoon

Volgens Independer hechten veel mensen waarde aan face-to-face-contact bij het voeren van hun hypotheekadviesgesprek. Maar niet iedereen wil een adviseur thuis over de vloer. Daarom biedt het zoekfilter ook de keus tussen adviseurs die werken vanuit kantoor en adviseurs die aan huis komen. Daarnaast biedt het filter een selectiemogelijkheid voor adviseurs die alleen werken via telefoon of webcam. Veel mensen vinden dit te onpersoonlijk. Andere kiezen juist wel voor deze werkwijze, aldus de vergelijker.

Voor meer informatie over de doorgevoerde wijzigingen zie hier.