Zuid-Afrikaanse bank start gratis virtueel trainingsprogramma

13 juli 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Standard Bank is een initiatief gestart waarbij studenten uit heel Zuid-Afrika middels virtuele stages een kans krijgen om vaardigheden en ervaring op te doen in de financiële sector.

De bank heeft een online educatief programma opgesteld die studenten in hun eigen tempo kunnen afwerken. De cursussen uit de eerst reeks duren elk zo’n vijf uur. De eerste generatie trainingen helpt studenten en werkzoekenden met het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van werk zoeken, zakelijke communicatie, personal branding en het voeren van sollicitatiegesprekken.

Vanaf augustus kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven voor programma’s op het gebied van retail- en investment banking, softwareontwikkeling en data science. Na een succesvolle afronding van een cursus ontvangen de studenten certificaten die ze aan hun cv kunnen toevoegen.

Zuid-Afrikaanse bank start gratis virtueel trainingsprogramma

Maymoona Ismail, Head of Youth Development bij Standard bank, legt uit dat studenten en werkzoekenden middels het Virtual Experiences Program hun kwalificaties kunnen ontdekken of ontwikkelen. “Het programma geeft een ieder, gratis en online, toegang tot kwaliteitstrainingen, certificering en een (eerste) indruk van de financiële sector als potentiële werkplek.”