Holografisch betalen mogelijk bij Japanse 7-Eleven winkels

22 maart 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Klanten van zes 7-Eleven winkels in Japan kunnen sinds kort contactloze betalingen verrichten met behulp van een holografisch scherm dat vanaf de self-checkout terminal wordt geprojecteerd. Het zogenoemde ‘Digi POS-systeem – ontwikkeld door Toshiba – creëert de illusie van een touchscreen-interface die in lucht voor de winkelende klant hangt.

De holografische schermen zijn uitgerust met Neonode’s Touch Sensor Modules die interacties mogelijk maken met de beelden die door de virtuele touchscreens in de lucht worden geprojecteerd.

Klanten moeten de producten in hun winkelwagen scannen, hun gewenste betaalmethode kiezen om tot slot de transactie op het zwevende scherm te bevestigen – zonder dat de self-checkout kiosk daarbij aangeraakt hoeft te worden.

Holografisch betalen mogelijk bij Japanse 7-Eleven winkels

Volgens Neonod-CEO Urban Forssell vereenvoudigt én verbetert de techniek de ervaring van de klant. “Bovendien is de interactie met het onderliggende systeem veiliger, hygiënischer en handiger in gebruik.”

De holografische self-checkout kiosken accepteren overigens alleen maar cashloze betaalmethoden, waaronder creditcards, e-money betaalkaarten en QR-codes.