SIA Partners en Finastra steunen ‘sustainable finance competitie’ voor studenten

05 januari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

In het kader van de ‘Finance & Innovation for Good’ competitie, nodigen softwarebedrijf Finastra en adviesbureau SIA Partners studenten uit om met een nieuw duurzaam financieringsproject op de proppen te komen. Deelnemende studenten maken daarbij kans op een prijs van €7000, €5000, €3000 of €1000.

Het initiatief werd vorig jaar in het leven geroepen. Destijds won FundBuilders de eerste prijs door een algoritme te ontwikkelen dat (duurzame) beleggers begeleidt in hun beleggingskeuzes op basis van hun risicobereidheid en ESG-factoren. Deelnemende studenten wordt gevraagd om met een innovatief project te komen ter bevordering van sustainable finance.

Overigens wordt niet van de studenten verwacht dat zij het gehele project zelfstandig uitwerken. Deelnemers krijgen namelijk toegang tot Finastra’s ‘FusionFabric.cloud’ ontwikkelplatform. Daarnaast ontvangen zij een half jaar lang een wekelijkse training van meer dan honderd coaches uit verschillende bedrijfstakken.

SIA Partners en Finastra steunen ‘sustainable finance competitie’ voor studenten

De projecten worden uiteindelijk beoordeeld op basis van de mate van voltooiing, hun financiële levensvatbaarheid en het vermogen tot disruptie en innovatie. Tevens maken de winnende projecten kans om verder opgepakt te worden door één van de deelnemende partnerbedrijven, waaronder Google Cloud, HSBC en Continental Europe.

Finastra’s Head of Innovation Chirine Ben Zaied legt uit dat de impact op maatschappij en milieu een steeds belangrijkere keuze wordt bij het kiezen van een baan. “Deze wedstrijd laat studenten zien dat financiële innovatie zowel de mensheid als de planeet kan dienen.”