Egbert Krop nieuwe Chief Financial Officer van Icoinic Capital

09 februari 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Cryptobelegger Icoinic Capital heeft ING’er Egbert Krop benoemd tot Chief Financial Officer.

Het in Amsterdam gevestigde Icoinic Capital is een crypto asset fund. Het bedrijf, gevestigd op Beursplein 5, specialiseert zich in het beleggen in cryptocurrencies en werkt voor onder meer het bedrijfsleven, family offices en welvarende individuele beleggers.

Met Egbert Krop haalt het bedrijf een ervaren bankier aan boord, en een goede bekende van Icoinic Capital oprichter Arthur Stolk. Krop hierover: “Icoinic Capital is in 2017 opgericht, maar begon in feite 2013, toen Arthur en ik het over de toekomst van cryptocurrency hadden. In 2014 zeiden we tegen elkaar dat het goed was dat we niet ingestapt waren, maar al gauw kwamen we daar op terug.”

Egbert Krop, Chief Financial Officer

“In de afgelopen jaren hielp ik het bedrijf opbouwen, vanuit een adviserende positie. Nu heb ik volledig de overstap gemaakt en ga ik er als CFO onder andere voor zorgen dat we financieel en qua risico’s gezond blijven. Aan de wieg staan van zo’n prachtig bedrijf, is een cadeau. Het meeste kijk ik uit naar mijn visie overdragen in de dagelijkse operatie en het ondernemerschap.”

Krop werkte sinds zijn studentenleven bij ING. Hij begon bij de bank als stagiair in de corporate clients divisie, en zijn eerste baan was als auditor binnen de hypotheken divisie. Hierna vervulde Egbert Krop diverse functies binnen internal audit, waarmee hij veel te zien kreeg binnen de organisatie. Als project manager ging hij in 2014 verder binnen global change management waar hij internationale projecten leidde, en met deze ervaring op zak keerde hij recent terug naar internal audit.

In zijn laatste rol bij ING was Krop manager audit compliance. Hij stuurde teams aan, schakelde op senior niveau op het gebied van compliance en zich boog over complexe cases.

De cryptocurrency markt staat momenteel volop in de schijnwerpers. Met dank aan een mega-investering van $1,5 miljard in Bitcoin door Tesla oprichter Elon Musk staat de koers van Bitcoin op het hoogste punt ooit, rond de $40,000 op tijd van schrijven.