Royal FloraHolland partnert met Citi voor internationale betalingen

28 januari 2021 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Royal FloraHolland heeft Citi ingeschakeld voor het afhandelen van zijn internationale betalingen.

Met een omzet van €4,8 miljard is Royal FloraHolland een van de grootste internationale marktplaatsen voor sierteelt. Het bedrijf verwerkt dagelijks zo’n 100.000 transacties in vooral het buitenland en effectief en veilig betalingsverkeer is daarom een belangrijk aandachtspunt voor de organisatie.

Floriday platform

Om internationale kwekers en kopers met elkaar te laten handelen ontwikkelde Royal FloraHolland in samenwerking met FloraXchange – een handelsplatform waarin Royal FloraHolland een meerderheidsbelang heeft – eerder al het digitale platform Floriday.*

Dit platform helpt de kweker om zijn commerciële processen efficiënter in te richten. Het stelt kwekers in staat om alle voorraad, orders en logistiek op slechts één plek te beheren en toe te wijzen aan de diverse verkoopsystemen, zoals FloraMondo en FloraXchange. Deze verkoopsystemen staan in directe verbinding met de koper (exporteurs, groothandelaar, et cetera), die hier hun aankopen doen.

Royal FloraHolland partnert met Citi voor internationale betalingen

Bij zorgeloos kunnen handelen hoort ook een veilig en efficiënt betaalsysteem dat handel in meerder valuta, waaronder in het bijzonder Amerikaanse dollars, mogelijk maakt. Op veel plekken in de wereld is de dollar het geëigende betalingsmiddel om internationaal zaken te doen. Het in dollars aanbieden van producten van kwekers zal koopkracht brengen naar het Floriday-platform en nieuwe markten aanboren”, aldus RoyalFlora Holland.

Om die reden heeft Royal FloraHolland besloten zijn krachten te bundelen met global cash management provider Citi. Door de deal krijgt Royal FloraHolland toegang tot het brede en volledige scala aan wholesale banking-oplossingen van Citi, dat actief is in meer dan 100 landen en beschikt over uitgebreide kennis over de lokale financiële wet- en regelgeving.

Ondersteuning bij de internationale strategie

“De professionaliteit, de ruime ervaring met international cash management en zeker ook de wereldwijde aanwezigheid van Citi met eigen filialen biedt kansen voor de uitbreiding van onze financiële dienstverlening ter ondersteuning van onze internationale strategie”, zegt David van Mechelen, CFO Royal FloraHolland. Hij voegt toe: “Dat waren doorslaggevende factoren om voor Citi te kiezen en met hen dit partnership vorm te gaan geven. Citi heeft veel ervaring in onder meer Afrika en het Midden-Oosten, belangrijke productie- en handelsgebieden voor de leden van onze coöperatie en hun klanten. Samen met Citi willen en kunnen we internationaal verder groeien.”

Auke Leenstra, Managing director Nederland van Citi, vult aan: "Citi is verheugd met het partnership met Royal FloraHolland in de rol van global cash management provider. We kijken ernaar uit om Royal FloraHolland te helpen bij het realiseren van hun internationale strategie.”

De sierteelt vormt volgens de Citi-topman een belangrijke branche voor Nederland en hij legt uit dat Citi “enthousiast is om bij te dragen aan de wereldwijde groeiambities van Royal FloraHolland”. Citi, de op een na grootste bank van Amerika, zal nauw samenwerken met het Royal FloraHolland-team bij het betreden van nieuwe markten en de implementatie van hun nieuwe online digitale marktplaats. “Dit partnership onderstreept de positie van Citi Commercial Bank als toonaangevende aanbieder van wereldwijde bancaire mogelijkheden voor digitale & softwarebedrijven in Nederland”, besluit Leenstra.

* Royal FloraHolland heeft – naast het digitale platform Floriday – 4 fysieke marktplaatsen waar uiteenlopende logistieke en andere dienstverleningsactiviteiten uitgevoerd worden. Deze fysieke hubs bevinden zich in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde.