Merrill Lynch aangetrokken om Aston Villa te verkopen

16 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

De Amerikaanse eigenaar van Aston Villa, Randy Lerner, heeft bekend gemaakt dat hij Aston Villa wil verkopen. Lerner kocht de club van Doug Ellis in 2006 en heeft nu zakenbank Merrill Lynch in de arm genomen om hem te helpen een nieuwe koper te vinden. Naar eigen zeggen was het tijd voor een fris en aangescherpt leiderschap.

Zwaar jaar
Afgelopen jaar was zwaar voor Aston Villa, waar de twee Nederlanders Ron Vlaar en Leandro Bacuna onder contract staan. Ze eindigden op de 15e plek in de Premier League, nadat ze op de laatste speelronde met 3-0 verslagen waren door Tottenham Hotspur. Ze ontsnapten net aan de degradatie, vijf punten boven de degradatiestreep.  

Merrill Lynch - Aston Villa

In 2006 was hij er nog van overtuigd dat hij de club wel in topvorm kon krijgen. Dit is hem echter niet gelukt. De eigenaar: “Enkele weken geleden zei ik dat ik richting eind van het seizoen zou onthullen wat ik met de club zou doen. De roddels kan ik nu wel bevestigen.”

Lerner kocht Aston Villa destijds voor zo’n €75 miljoen en vraagt nu tussen de €185 en €245 miljoen.

Overgangsperiode
“Ik twijfel er niet aan dat het huidige bestuur, aan wie ik veel vriendschap en loyaliteit verschuldigd ben, de club verder zal begeleiden en beschermen tijdens deze overgangsperiode”, aldus Lerner. In een reactie laat de voetbalclub weten de komende zomer nog onder dezelfde omstandigheden te blijven functioneren.