Capsearch start samenwerking met KroeseWevers Corporate Finance

15 januari 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Fintech-onderneming Capsearch kondigt aan te gaan samenwerken met financieringsspecialist KroeseWevers. De twee hebben een strategisch partnerschap gesloten. De samenwerking moet leiden tot meer financieringsmogelijkheden voor bedrijven uit het mkb, in een tijd waarin via banken minder vanzelfsprekend is dan vroeger. 

Er zijn de laatste jaren de nodige platform-achtige initiatieven ontstaan in de financiële sector. Vrijwel allemaal hebben ze dezelfde doelstelling, namelijk het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, waarbij deze regelmatig verschillen van gedaante. In het geval van Capsearch - een fintech-onderneming gevestigd in Amsterdam - brengt het platform mkb-adviseurs in contact met een netwerk van naar eigen zeggen meer dan veertig financiers. Door samen te werken met Capsearch kunnen adviseurs van KroeseWevers een uniforme lijn houden in digitale financieringsaanvragen, die zowel de dienstverlening als de snelheid ervan ten goede moeten komen. 

Variëteit in aanvraagprocessen

Capsearch fungeert dus als een soort marktplaats, waar bedrijven en adviseurs en investeerders elkaar kunnen treffen. Naast het bieden van een ontmoetingsplek voorziet Capsearch volgens directeur en mede-oprichter Max Henny in nog een behoefte, namelijk het uniform aanleveren van financieringsaanvragen: “Elke financier heeft nog zijn eigen manier waarop deze een aanvraag voor financiering ontvangt. Als een adviseur offertes van meerdere partijen wil ontvangen, dan moet je voor elke financier apart meestal een uitgebreid proces door. Via Capsearch stel je nu als adviseur maar één aanvraag op, die je eenvoudig naar alle aangesloten financiers stuurt. De markt voor mkb-financiering maken we zo transparant en toegankelijk.“

Samenwerking met zowel financiers als adviseurs staat bij Capsearch voorop, overeenkomstig de gedachte dat de som groter is dan het geheel der delen. Het platform is daarom tevreden KroeseWevers te mogen verwelkomen als partner. “Het team van deskundige adviseurs van KroeseWevers, gevestigd in Noord Oost-Nederland, heeft de afgelopen jaren honderden ondernemers begeleid. Wij zijn verheugd dat wij met ons platform, samen met KroeseWevers, ondernemers verder kunnen helpen.”

Verdergaande automatisering

KroeseWevers was op zoek naar manieren om de dienstverlening richting klanten te verbeteren en vond die naar eigen zeggen bij Capsearch. Het bedrijf benadrukt dat het door de vele actieve marktpartijen tegenwoordig een behoorlijke klus kan zijn om tegelijkertijd deskundig en snel financieringsadviezen te geven aan mkb-bedrijven. “Capsearch is een snelgroeiende Fintech en goed bekend met het mkb. Een fris en scherp team van professionals dat innoveert. Het helpt ons met verdergaande automatisering. Op een gestandaardiseerde en uiterst efficiënte manier stellen we nu een volledige aanvraag op zoals financiers die graag zien. Met de noodzakelijk documenten versturen we een aanvraag eenvoudig naar financiers.”