Bank of Ireland besteedt Group ICT uit aan Accenture

12 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Bank of Ireland is van plan zijn Group Technology Division uit te besteden aan Accenture, een wereldwijde management- en technologie consultingorganisatie. Naar verwachting zullen zo’n 200 medewerkers de overstap maken naar de Outsourcing tak van Accenture. De transactie, die vorige week werd aangekondigd, zal rond juni voltooid zijn.

De Group Technology Division van Bank of Ireland is verantwoordelijk voor het IT-landschap en IT-diensten van de business. Volgens een interne memo, die onlangs met het personeel van de bank is gedeeld, zal het gebruik van Accenture's capaciteiten ervoor zorgen dat de bank beter kan voldoen aan de verwachtingen van de eigen ‘business’ en klanten, zowel nu als in de toekomst. De Ierse bank wil vooralsnog geen commentaar geven ten aanzien van de waarde van het contract of de kostenbesparingen die worden gerealiseerd door de outsourcing deal.

Bank of Ireland

Een woordvoerster van de Bank of Ireland gaf aan dat het personeel de optie heeft om naar Accenture overgeplaatst te worden, vrijwillig ontslag te accepteren, of eventueel een andere positie binnen de groep te krijgen. Het personeel heeft tot medio april de tijd om een beslissing te nemen.

Scepsis

Ondanks de uitspraken van de Bank of Ireland, toonde de Ierse vakbond voor de sector - de Bank Officials Assiciation (IBOA) - zich sceptisch over de deal. "Outsourcing wordt een steeds grotere trend in banking. We zijn echter niet overtuigd dat deze initiatieven daadwerkelijk banken veel geld zullen besparen" aldus Larry Broderick, general secretary van de IBOA, tegenover de Irish Times. Ook maakt de vakbond zich zorgen over de mogelijke impact op arbeidsvoorwaarden en werkgelegenheid: " Onze prioriteit is ervoor zorgen dat de belangen van onze leden worden beschermd".