Brookz lanceert matching platform voor financiering en M&A in MKB

19 juni 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Overnameplatform Brookz heeft onlangs een nieuw initiatief gelanceerd. Dealsuite is een online platform dat een besloten en beveiligde handelsomgeving biedt voor het aantrekken van financiering of voor het verkopen van bedrijven. 

Dealsuite is twee jaar geleden ontwikkeld als een besloten en beveiligd matchingsplatform voor bedrijfsovername. M&A-adviseurs en accountants kunnen het platform gebruiken om de bedrijven van klanten die op zoek zijn naar een koper te introduceren bij een grote verzameling investeerders. Inmiddels zijn er meer dan 250 corporate finance kantoren en investeringsmaatschappijen op het platform aangesloten.

Dealsuite

Onlangs heeft Brookz besloten het platform uit te breiden met een nieuwe matchingstool voor MKB-financiering. De tool werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal accountantskantoren en financieel adviseurs. Met de tool kunnen adviseurs in opdracht van hun cliënt financieringsaanvragen uitzetten bij geldverstrekkers. Dealsuite MT-lid Floyd Plettenberg legt uit: “Dealsuite is een leningstraat voor MKB financiering waarin intermediairs (accountants/financieel adviseurs) namens ondernemingen financiering vanaf 250.000 kunnen aantrekken.” 

Bijna alle professionele geldverstrekkers in Nederland zijn bij Dealsuite aangesloten – in totaal zijn dit ruim 125 financiers, onder wie investeringsmaatschappijen, kredietunies, obligatiefondsen en factoring- en leasemaatschappen. Vanuit de bankensector zijn ABN AMRO, ING en Rabobank aangesloten, evenals Deutsche Bank, Riverbank en KNAB. Volgens Plettenberg komt het brede aanbod op het platform de transparantie van de markt voor MKB-financiering ten goede. Via het invullen van een aantal vragen wordt direct duidelijk aan welke acceptatiecriteria van financiers de financieringsaanvraag voldoet.