FinTech werkgroep onderzoekt potentiële rol RegTech in VS

02 maart 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Britse FinTech brancheorganisatie Innovative Finance is samen met advocatenkantoor Hogan Lovells een werkgroep gestart om te onderzoeken hoe RegTech de complexiteit en fragmentatie in de Amerikaanse financiële dienstverlening kan terugbrengen. De werkgroep omvat onder meer FinTech-experts, en overheidsinstellingen, financiële dienstverleners en academici.

Innovative Finance is een onafhankelijke brancheorganisatie die het FinTech-landschap in de UK vertegenwoordigd. Innovative Finance doet onder meer samen met advocatenkantoor Hogan Lovells onderzoek naar de rol die regulatory technologie (RegTech) kan spelen in het transformeren van regel- en wetgeving in het financiële landschap van de VS. 

Toenamende complexiteit van financiele regelgeving in de VS

In het kader van deze samenwerking heeft Innovative Finance een werkgroep samengesteld genaamd ‘The Transatlantic Policy Working Group’ (TPWG). De werkgroep bestaat uit verschillende vertegenwoordigers uit het FinTech, regelgevende, financiële en academische domein. Aan de hand van deze werkgroep wil Innovative Finance komen met inzichten en aanbevelingen over hoe de Amerikanen beleid kunnen maken dat verantwoorde FinTech-innovatie stimuleert. Belangrijk hierbij is de rol die RegTech zou kunnen spelen, als hulpmiddel om de groeiende complexiteit in het Amerikaanse financiële wettenlandschap te verminderen en de fragmentatie terug te brengen.

Daniel Morgan, Director of Policy and Regulation bij Innovative Finance, stelt: “Van efficiëntere methoden om data te delen – zoals het ontwikkelen van gedeelde infrastructuur – tot het stimuleren van betere besluitvorming door regelgevers door real-time monitoring van risico’s en fraude, kan RegTech helpen om een meerzijdige oplossing te bieden voor het tegengaan van complexe en inefficiënte wet- en regelgeving in de Amerikaanse financiële dienstverleningssector.”