Lloyds geldschieter van theatergroep Imagine Nation

21 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Het Nederlandse mediabedrijf Imagine Nation heeft de investeringstak van Lloyds Bank bereid gevonden te investeren in nieuwe entertainmentconcepten. De financiële hulp is vooral bedoeld voor verkoop en uitbreiding in het buitenland.

Imagine Nation

In 2012 werd Imagine Nation opgericht door Kees Abrahams, voormalig CEO van 2waytraffic, en Robin Levita, de bedenker van Soldaat van Oranje. Het idee was om innovatieve entertainmentconcepten te ontwikkelen en die vervolgens internationaal door te verkopen.

Een bekend concept is het ronddraaiende publiek van het ene naar het andere decor bij de musicalsensatie Soldaat van Oranje. Deze musicalsensatie trekt, sinds de premiere in 2010, al drie jaar non-stop uitverkochte zalen.

Lloyds geldschieter van theatergroep Imagine Nation

Bedrag

Hoeveel de kapitaalinjectie bedraagt wilden LDC, de private equity afdeling van Lloyds, en de Amsterdamse theateronderneming niet zeggen. Wel verklaarde Imagine Nation dat er meerdere geïnteresseerde investeerders zijn.

Internationaal

Het Amsterdamse mediabedrijf is niet alleen in Nederland actief, maar ook in Duitsland, de UK, de VS en sinds kort ook in Japan. Volgens De Levita is Imagine Nation hard bezig met nieuwe projecten en staan er 2 à 3  buitenlandse theaterproducties in de planning voor 2014.