Lazard kaapt ING beleggingsteam in Dubai weg

12 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Vorige week werd bekend dat het asset management team van ING Investment management (ING IM)  in Dubai, dat bestond uit zes beleggers, ontslag heeft genomen en de overstap heeft gemaakt naar Lazar Asset Management (LAM). Kort daarop maakte ING IM bekend hun regionale vermogensheheer operaties in Dubai te gaan sluiten. De beleggers maakten deel uit van het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) team van ING IM, kregen een aanbod van de Amerikaanse asset manager, waarop ze allen besloten te vertrekken.

Volgens een woordvoerder van Lazard zullen twee beleggers uit het team, Farah Foustok en Fadi Al Said, die respectievelijk chief executive en chief investment officer waren bij ING IM, bij Lazard gaan fungeren als managing director/senior executive officer (Foustok) en director/portfolio manager (Al Said) bij het Dubai kantoor van Lazard.

ING Investment Management - Lazard - Dubai

Opnieuw wegkaping bij ING IM

Het komt vaker voor binnen de financiële sector, het wegkapen van complete teams van de concurrent. In 2013 werd ING IM ook getroffen door het plotselinge vertrek van diverse beleggingsexperts, die in januari van vorig jaar het Emerging Market Debt-team van ING IM de rug toekeerden en vertrokken naar Neuberger Berman, een Amerikaanse vermogensbeheerder en private bank.