SIX benoemt Romeo Lacher tot bestuursvoorzitter

18 januari 2017 Banken.nl 3 min. leestijd

De Raad van Bestuur van SIX heeft met onmiddellijke ingang Romeo Lacher benoemd tot voorzitter. Lacher is al sinds 2008 bestuurslid bij SIX en heeft sinds oktober 2016 op interimbasis het voorzitterschap op zich genomen, toen zijn voorganger Alexandre Zeller in september dat jaar opstapte.

Romeo Lacher is een ervaren bestuurder en financieel professional, met jarenlange managementervaring in de internationale bankenwereld. Sinds de start van zijn carrière in 1990 heeft Lacher tal van managementposities bekleed bij Credit Suisse. Van 2004 tot 2015 was hij bovendien lid van de Private Banking Management Committee en deed dienst als Global Head of Private Banking Operations van 2004 tot 2011. In 2012 werd hij Head Private Banking voor West-Europa en in 2014 promoveerde hij tot Head Private Banking van de EMEA regio (Europa, Midden-Oosten & Afrika). Bovendien bekleedde hij de positie van Chief Operating Officer voor de International Wealth Management Division en was lid van het IWM Management Committee van Credit Suisse tot eind september 2016. In februari zal Lacher al zijn verantwoordelijkheden en taken overdragen en de bank verlaten.

Romeo Lacher bestuursvoorzitter bij SIX

Eerder deze maand is Lacher benoemd tot de nieuwe bestuursvoorzitter van SIX, aanbieder van diverse services op het gebied van financiële infrastructuur. Hij was al sinds 2008 bestuurslid onder voorzitterschap van Alexandre Zeller. Zeller is eind september 2016 afgetreden, omdat hij is aangesteld als de nieuwe CEO van Credit Suisse. Sinds oktober 2016 vervulde Lacher de voorzittersrol in het bestuur van SIX op interimbasis, maar per 10 januari is hij verkozen tot vaste voorzitter.

In reactie op zijn benoeming vertelt Romeo Lacher: “Ik kijk er erg naar uit om definitief het voorzitterschap van het bestuur van SIX op me te nemen. SIX is goed gepositioneerd, maar heeft te maken met een aantal grote uitdagingen. Onze organisatie opereert in een extreem veeleisende omgeving. De business modellen van onze klanten staan continu onder druk. Dit is het gevolg van uiteenlopende factoren die variëren van de huidige lage rentestand en nieuwe wet- en regelgeving tot technologische veranderingen. De snelheid van verandering is bovendien sterk toegenomen, wat ook invloed heeft op het business model en de activiteiten van SIX. Ik ben er desalniettemin van overtuigd dat deze ontwikkelingen ook nieuwe verdienkansen bieden voor SIX. Het is nu aan de Raad van Bestuur, de Group Executive Board en de werknemers van SIX om deze samen te grijpen.”

SIX zelfs zegt blij te zijn met de benoeming van Lacher. “In Romeo Lacher heeft SIX een zeer ervaren bestuursvoorzitter gevonden die voor vele jaren hard heeft gewerkt aan een sterke financiële marktinfrastructuur in Zwitserland”, aldus het begeleidende persbericht.