CBI Bank huurt BCG in voor strategisch plan

04 november 2013 Banken.nl 2 min. leestijd

Commercial Bank International (CBI), een bank gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), heeft Boston Consulting Group (BCG) ingehuurd om te ondersteunen bij hun 5-jarig strategische plan. De adviseurs zullen CBI advies geven en hen ondersteunen bij het opstellen van hun bedrijfsstrategie en de coördinatie voor de implementatie van het project. BCG zal hen tijdens het hele traject van data research tot de uitrol van het project bijstaan, dat eind 2013 moet zijn afgerond.

In een verklaring laat CBI weten dat het een strategisch plan betreft, waarin alle bedrijfsonderdelen aan bod komen, zoals Retail Banking, Corporate Banking, SME en Treasury. Boston Consulting Group zal drie essentiële analyses doen, van waaruit de toekomstige strategie zal worden bepaald. Ten eerste zullen consultants de regionale bankensector analyseren. Daarbij zullen bevindingen uit marktonderzoeken verwerkt worden. Verder zal BCG alle best practices van ‘world class’ banken verzamelen op ieder relevant gebied zoals sales, marketing, operations en ICT. Tenslotte zal BCG het huidige interne beleid en de aspiraties van CBI onder de loep nemen, om de strategische prioriteiten en het DNA van de bank mee te nemen in de visie en routekaart van de toekomst.

CBI Bank - BCG

“Het is tijd voor CBI om onze volgende strategie te ontwikkelen en we zijn erg verheugd om dit samen met onze partner BCG te gaan doen. De uitkomsten zullen een duidelijke richting geven; een visie en een missie voor de bank, waarmee we de strategie kunnen identificeren en waardoor wij onze ambities in de komende vijf jaar kunnen waarmaken” zegt Kris Babicci, Chief Executive Officer van CBI.

“CBI is een belangrijke speler binnen de lokale bankensector, en we zien een groot potentieel voor de bank om hun capaciteiten verder te ontwikkelen. Door het ontwikkelen en implementeren van de juiste strategie, heeft CBI het potentieel om binnen vijf jaar een grote industriespeler binnen de VAE te worden, en we zijn verheugd om hen te ondersteunen bij hun inspanningen voor het realiseren van deze doelen” aldus Genesh Mohan, Managing Director van BCG in Dubai.

* CBI werd opgericht in 1991 en is uitgegroeid tot een bank met 19 vestigingen binnen de VAE