Bankensector meest lucratief voor interim managers

16 oktober 2013 Banken.nl 2 min. leestijd

Interim managers die goed geld willen verdienen kunnen het beste terecht bij banken en overige financiële instellingen. Daar verdienen ze gemiddeld €150 per uur, ten opzichte van €125 per uur over alle sectoren heen. Dit blijkt uit de meest recente ‘Interim Index’ van Schaekel & Partners en Nyenrode Business Universiteit, gehouden onder meer dan 550 interim professionals en managers.

Financiële dienstverlening aantrekkelijk

Uit het onderzoek van blijkt dat de Overheid de minst financieel aantrekkelijke sector is voor een interim manager om in te werken. Binnen de financiële- en bankensector kunnen interimmers echter een gemiddeld tarief van €150 per uur opstrijken (zie figuur 1). Bij de overheid ligt dit uurtarief iets onder de €110 per uur en voor de zorg iets daarboven. De overige segmenten liggen rond de €120 per uur. De bankensector is daarmee verreweg het meest financieel attractief voor interimmers.

Schaekel & Partners - Uurtarief Interim Manager

Toekomstperspectief

Op de vraag wat tarieven in de toekomst zullen doen wordt per sector verschillend geantwoord. Voor iedere sector geeft rond de 60% van de managers aan dat ze denken dat de tarieven relatief gelijk zullen blijven (zie figuur 2). In vergelijking met de overige sectoren, verwacht een groot deel van de managers (bijna 40%) dat de tarieven binnen de overheid zullen dalen. Binnen de bankensector verwacht slechts 25% een daling en in de overige segmenten is men nog iets minder negatief. Zo’n 16% verwacht dat er een stijging van de uurtarieven binnen de financiële sector zal plaatsvinden. Na de utilities, telecom & OV sector, waar ruim 22% een stijging verwacht is het optimisme dus het grootst in de bankensector.

Schaekel & Partners - Tariefsontwikkeling


Tevredenheid per sector

Ook is onderzoek gedaan naar de tevredeheid van interimmers met hun opdracht. Daaruit blijkt dat interim managers binnen de financiële sector redelijk tevreden zijn. Interimmers zijn minder tevreden over hun opdrachten binnen de overheid (score van 7,3) en het meest tevreden binnen de zorgsector (score van 7,7). De hoge score voor de zorgsector is opvallend aangezien het, op de overheid na, de laagste uurtarieven hanteert.

Schaekel & Partners - Tevredenheid Interim Manager