ING gaat in gesprek met studenten over studieschuld

26 oktober 2012 Banken.nl 1 min. leestijd

Studeren betekent voor studenten letterlijk en figuurlijk een nieuwe wereld die opengaat. Ook kom je financieel voor een aantal keuzes te staan. Studeren is leuk, maar kost ook (veel) geld. Veel studenten lenen hiervoor of twijfelen hierover. ING wil meebouwen aan een gezonde financiële situatie voor alle Nederlanders, dus ook voor studenten. Daarom gaat de ING – marktleider op het gebied van WO studenten – met hen in gesprek over het thema ‘studieschuld’. In samenwerking met het Nibud organiseert de ING daarom twee online Financiële Informatie Avonden op 29 oktober en 6 november.

‘Master in studieschuld’

40% van de studenten heeft een studieschuld of lening. De gemiddelde studieschuld van een afstudeerder is 15.000 euro. En 60% van de lenende studenten ervaart die studieschuld als een last. Tijdens het gratis online seminar vertellen medestudenten over de voor- en nadelen van lenen. Van nu volop genieten maar wel een studieschuld opbouwen tot liever de broekriem aanhalen en zonder schuld het papiertje halen. Ook geven deskundigen van het Nibud en de ING tips over leningen en het aflossen van een studieschuld. De deelnemers hoeven hiervoor niet de deur uit, het seminar ‘Master in studieschuld’ is online bij te wonen.

ING Online Financiële Informatie Avonden

De ING helpt klanten en niet-klanten graag met tips en informatie zodat zij weloverwogen en bewust financiële keuzes kunnen maken. Daarom organiseert de ING Online Financiële Informatie Avonden over diverse actuele financiële onderwerpen zoals bijvoorbeeld hypotheekrente, pensioenen, schenken en erven. Voor meer informatie en een overzicht van de data klik hier.